26 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Λέσβος: Ψάχνουν το βίντεο με τη 13χρονη που κατήγγειλε βιασμό και προσπάθησε να αυτοκτονήσει – Αρνούνται τα πάντα οι δύο νεαροί

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Το επίμαχο βίντεο του βιασμού της 13χρονης στη Λέσβο, θα αναζητήσουν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λέσβου, στην περίπτωση άσκησης διώξεων του Εισαγγελέα σε βάρος των δύο καταγγελλόμενων δραστών. Από την μελέτη της δικογραφίας ο δικαστικός λειτουργός θα κατευθύνει την πορεία της προανάκρισης, και πιθανόν θα εκδώσει διάταξη για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να εντοπιστεί ή όχι το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό στα κινητά τηλέφωνα των δύο νεαρών, έπειτα από ανάκτηση των δεδομένων.

Η 13χρονη γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο υλικό είχε διαδοθεί σε κλειστές ομάδες επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς όμως εκείνη να το έχει στην κατοχή της.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε η 13χρονη μαθήτρια από την Αγιάσο Λέσβου. Το επόμενο διάστημα η 13χρονη θα βρεθεί ενώπιον ψυχολόγου, για να περιγράψει τα περιστατικά που κατήγγειλε μαζί με την οικογένεια της. Οι δύο νεαροί που καταγγέλλονται από το ανήλικο κορίτσι για τον βιασμό της, αρνούνται ότι βίασαν την 13χρονη, αρνούνται ότι κατέγραψαν την πράξη τους και ότι την κοινοποιήσαν σε τρίτα πρόσωπα. Ένας μάλιστα από αυτούς αναφέρει πως έχει συνομιλίες στο κινητό του από την 13χρονη, που αποδεικνύουν την αλήθεια και τι έχει συμβεί.

Σημειώνεται ότι ο περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί στα τέλη Αυγούστου, ενώ το υλικό καταγγέλλεται ότι κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με την 13χρονη να επιχειρεί να δώσει τέλος στη ζωή της. Σε βάρος των δύο ανδρών, ηλικίας, 21 και 22 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, γενετήσιες πράξεις και πορνογραφία ανηλίκων.

Η ανήλικη ανέφερε το περιστατικό στους γονείς της την περασμένη Τρίτη, όταν αντιλήφθηκε ότι το βίντεο κοινοποιήθηκε σε άλλα άτομα από τους νεαρούς. Μέχρι τότε, δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία, ούτε είχε αναφέρει το συμβάν σε κάποιο κοντινό της πρόσωπο. Το απόγευμα της Τετάρτης, μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Μυτιλήνης, έχοντας καταναλώσει 11 χάπια από τη φαρμακευτική αγωγή της μητέρας της, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βλάψει τον εαυτό της. Και για αυτό όμως το περιστατικό, ουδέποτε ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέχρι τελικά το πρωί του περασμένου Σαββάτου όταν η ανήλικη μαζί με τον πατέρα της πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τις περιγραφές του κοριτσιού, οι δύο νεαροί την έπεισαν να μπει στο αυτοκίνητο τους και αφού την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στον Άγιο Δημήτριο Αγιάσου, την βίασαν από κοινού, βιντεοσκοπώντας τις πράξεις τους με κινητό τηλέφωνο.

Το ιστορικό της οικογένειας, έχει τεθεί υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, που το επόμενο διάστημα θα κατευθύνει τις έρευνες, για την σοκαριστική καταγγελία. Σημειώνεται πως με ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε πως πολίτης επικοινώνησε μαζί τους στις 17 Ιουλίου 2024 αναφέροντας πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε περιστατικό κακοποίησης τόσο σωματικής όσο και λεκτικής προς τη 13χρονη, με το “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, να ενημερώνει εγγράφως τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της περιοχής, για διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ