26 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον – Κατηγορούμενος είχε αθωωθεί για τα ίδια αδικήματα πριν από 1 χρόνο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

“Μαραθώνια” ήταν η απολογία των μελών του κυκλώματος εφοριακών στη ΔΟΥ Κέρκυρας, στον Εισαγγελέα, το κατώφλι του οποίοι επισκέφθηκαν στις 07:30 το πρωί.

Οι πέντε κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης από άντρες του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και πρόκειται για τον υποδιευθυντή της Εφορίας, δύο επόπτες, έναν ελεγκτή εφοριακό αλλά και έναν λογιστή.

Σύμφωνα με το Star, οι κατηγορούμενοι αρνούνται όλες τις εναντίον τους κατηγορίες, ενώ φέρεται ο ένας να τα ρίχνει στον άλλον.

Σε βάθος οι έρευνες, ακόμα και δεκαετίας

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στην Εφορία από κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, το οποίο έφτασε στην Κέρκυρα το απόγευμα της Δευτέρας (14/10).

Ο έλεγχος φαίνεται πως δεν θα μείνει μόνο στους υπαλλήλους της ΔΟΥ αλλά θα επεκταθεί τόσο σε εύρος όσο και σε χρονική διάρκεια, ακόμα και σε βάθος δεκαετίας. Τα στελέχη της ΑΑΔΕ είχαν εγκατασταθεί στα γραφεία της Εφορίας πριν ακόμα και από τους υπαλλήλους της εφορίας.

Αντίστοιχος έλεγχος θα γίνει και στο δεύτερο κτίριο της εφορίας, στην πρώην Β ΔΟΥ στις Αλυκές, εκεί που εδρεύει το τμήμα ελέγχου. Σ’ αυτό το κτίριο άλλωστε είχαν γραφεία τρεις από τους συλληφθέντες.

Κατηγορούμενος είχε αθωωθεί για τα ίδια αδικήματα πριν από 1 χρόνο

Η επικεφαλής του δικαστικού ρεπορτάζ στο MEGA, Ιωάννα Μάνδρου έκανε μία αποκάλυψη λέγοντας ότι ο ένας από τους εμπλεκόμενους είχε ελεγχθεί και πριν από έναν χρόνο για ανάλογη υπόθεση.

Μάλιστα είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πολλές παραβάσεις, όπως για παράδειγμα δεν έγραφε τουριστικά γραφεία που είχαν κάνει φορολογικές παραβάσεις, και είχε αθωωθεί.

Σχετικά με τη δράση του κυκλώματος, αυτό που έχει διερευνηθεί πλήρως είναι ότι υπάρχουν οκτώ περιπτώσεις εκβιασμών από τον Μάιο μέχρι αρχές Οκτωβρίου.

Επιπλέον πληροφορίες του Mega λένε ότι στα πόστα που είχαν υπηρετήσει οι εμπλεκόμενοι στο παρελθόν θα γίνει έλεγχος για την τότε δράση τους. Ειδικά ο Υποδιοικητής, που ήταν σχετικά καινούργιος στην Κέρκυρα, είχε υπηρετήσει σε πιο σοβαρά πόστα στην περιοχή του Πειραιά, που ελέγχεται πια αν και εκεί είχε επιδείξει παράνομη δραστηριότητα.

 

 

thetoc

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ