Αν μάθαμε ένα πράγμα από την πανδημία και τα απανωτά lockdown είναι ότι με την υγεία μας δεν παίζουμε!,
Δεν είναι τυχαίο που το «well-being» είναι ένας όρος που ακούμε όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Η ευεξία μας έχει μπει (και πρέπει να είναι) σε πρώτο πλάνο.
Είναι σημαντικό να φροντίζουμε το σώμα αλλά και το πνεύμα μας:
– αφιερώνοντας χρόνο για αυτοφροντίδα,
– κάνοντας γυμναστική και
– «επενδύοντας» στην υγιεινή διατροφή.
Η διατροφή αποτελεί βασικό πυλώνα της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας.
Επιστήμονες υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί σε ένα βαθμό να επηρεάσει ακόμα και την έκφραση γονιδίων, προστατεύοντας μας από την εκδήλωση και εξέλιξη ασθενειών.
Τρέφομαι υγιεινά σημαίνει:
– επιλέγω τρόφιμα τα οποία είναι άκρως ωφέλιμα για την υγεία, θωρακίζουν και την άμυνα του οργανισμού μου και ενισχύουν το μεταβολισμό μου, όπως τα φρούτα και λαχανικά,
– ενώ περιορίζω άλλα τα οποία είναι επιβλαβή ή λιγότερο ωφέλιμα, όπως τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Με μία σαλάτα τη μέρα αυξάνουμε την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων και εφοδιαζόμαστε με αντιοξειδωτικά συστατικά.
Η αξία μιας σαλάτας εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα των υλικών.
Γι’ αυτό η Α. Βεζύρογλου & ΣΙΑ ΕΕ φέρνει στο τραπέζι μας, από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μια ποικιλία εξαιρετικών φυλλωδών λαχανικών (baby φύλλων):
– πράσινα, κόκκινα, σγουρά ή τραγανά μαρούλια,
– βαλεριάνα,
– μουστάρδα,
– ρόκα,
– kale,
– σπανάκι,
– mizuna,
– παντζάρι και
– tatsoi.
Και φυσικά, κάθε πράγμα στην… εποχή του!
Γιατί, άλλωστε το τοπικό φρέσκο προϊόν είναι πάντα πιο υγιεινό.
* Πηγή: Vita