26.2 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Το… πλούσιο δικαστικό βιογραφικό του “βασιλιά των διαμαντιών” Μπένι Στάινμετζ, που συνελήφθη στην Ελλάδα

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για Εγκληματική Οργάνωση στη Ρουμανία, μια μακροχρόνια διαμάχη με την κυβέρνηση της Γουινέας, μια έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών και το FBI, μια σύλληψη για υποψία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, συνεργασία και μήνυση στον… Τζορτζ Σόρος, καταδίκη στην Ελβετία για δωροδοκία, συλλήψεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρόκειται για αποσπάσματα από το… πλούσιο δικαστικό βιογραφικού που συνοδεύει τον αποκαλούμενο “βασιλιά” των διαμαντιών, Beny Steimetz, ο οποίος συνελήφθη για ακόμα μια φορά το απόγευμα της Κυριακής, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κατά τη διάρκεια του προβλεπόμενου συνοριακού ελέγχου μετά την άφιξη της ιδιωτικής πτήσης του στον Αερολιμένα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε ένταλμα για τη σύλληψη και τη παράδοση του στις Ρουμανικές αρχές, από τις οποίες κατηγορείται για αδίκημα σχετικά με “Δημιουργία και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα”.

Ήταν η δεύτερη φορά που οι ελληνικές αρχές προχωρούσαν στη σύλληψη του 68χρονου επιχειρηματία, ο οποίος το Νοέμβριο του 2021, είχε και πάλι βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση. Τότε οι ελληνικές δικαστικές αρχές, είχαν απορρίψει με αμετάκλητη απόφαση το αίτημα έκδοσης του στη Ρουμανία, κρίνοντας ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα του Steinmetz για δίκαιη δίκη στη Ρουμανία. Το ίδιο είχε πράξει και η Κυπριακή δικαιοσύνη, μετά τη σύλληψη του το Σεπτέμβριο του 2023 στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των διαμαντιών, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρω και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Όσον αφορά την επίμαχη καταδίκη στη Ρουμανία, ο Steinmetz, μαζί με δύο ακόμα ισραηλινούς επιχειρηματίες, είχε κατηγορηθεί ερήμην του, από την Εθνική Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ρουμανίας, τον Μάρτιο του 2016, για παράνομη απόκτηση κληρονομιάς.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ