26.2 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Το Μαξίμου ανοίγει μέτωπο με τη Λατινοπούλου: Η φράση περί “αριστερής ψυχούλας” που προκάλεσε οργή

Περισσότερα άρθρα

spot_img

“Μπλόκο” στις εκροές από τα δεξιά του επιχειρεί να βάλει το Μέγαρο Μαξίμου, με πρώτο “στόχο” την ευρωβουλευτή και πρόεδρο της Φωνής Λογικής.

Φορώντας έναν χρυσό σταυρό στο λαιμό της, η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία στις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται να αγγίζει το 5,7%, ξιφούλκησε σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας- της οποίας ήταν κάποτε μέλος και υποψήφια βουλευτής- χαρακτηρίζοντας (σ.σ. Action 24) τον Κυριάκο Μητσοτάκη “αριστερή ψυχούλα” και “κεντροαριστερό” με αφορμή τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο μεταναστευτικό, ενώ όταν της ζητήθηκε βάλει ταμπέλα στην δική της ιδεολογική ταυτότητα, αυτοχαρακτηρίστηκε κεντροδεξιά.

Η viral ατάκα περί “αριστερής ψυχούλας” ειπώθηκε όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο μεγάλων προσφυγικών ροών από το Νότιο Λίβανο, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να προτείνει την υιοθέτηση του αυστραλιανού μοντέλου, με κλειστές δομές σε νησιά, από όπου οι μετανάστες δεν θα μπορούν να βγαίνουν, και άμεσες απελάσεις.

“Αν μπορεί η κ. Λατινοπούλου να μας πει ποια είναι η Νέα Δημοκρατία, το θεωρώ και λίγο… υπερβολικό, γιατί η κ. Λατινοπούλου, μετά την εκλογή της στο ευρωκοινοβούλιο, δεν επέλεξε να ενταχθεί στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, ούτε καν στο κόμμα της κ. Μελόνι, αλλά πήγε και συντάχθηκε με τον Όρμπαν και την Λεπέν. Η κ. Λατινοπούλου επισήμως ανήκει στην Ευρωπαική Άκρα Δεξιά”, είπε ο Παύλος Μαρινάκης, επιστρέφοντας τα πυρά περί “αριστερής ψυχούλας” που εξαπέλυσε η ευρωβουλευτής σε βάρος του πρωθυπουργού.

Οι εκ δεξιών διαρροές διόλου αδιάφορο αφήνουν το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει αποφασίσει να μην αφήνει καμία αιτίαση αναπάντητη από τα κόμματα δεξιότερα της “γαλάζιας” παράταξης. Άλλωστε, το δημοσκοπικό 17% που συγκεντρώνουν η Φωνή Λογικής, η Ελληνική Λύση και η Νίκη, δεν είναι ευκαταφρόνητο και δεν πρέπει επ’ουδενί να μεγαλώσει. Κυβερνητικά στελέχη ωστόσο, σε όλους τους τόνους υποστηρίζουν στους συνομιλητές τους ότι ακόμη και εάν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αυτοδύναμη στην επόμενη εθνική κάλπη, δεν θα υποκύψει στην αναζήτηση συνεργασιών με κανένα από αυτά τα κόμματα.

Το δίδυμο των “πρώην”

Εκτός από τα γαλάζια χτυπήματα – μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου- των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει ξεκάθαρα πλέον το κοινό “μέτωπο” των δύο πρώην Πρωθυπουργών, οι οποίοι μπορεί να μην ήρθαν στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας στην Ρηγίλλης για τα 50 της χρόνια, παρέστησαν ωστόσο χθες στην εκδήλωση για την βράβευση του Επαγγελματικού Επιμελητήριου σε αριστούχους μαθητές και όχι μόνο.

Οι κ.κ Σαμαράς και Καραμανλής δεν πήραν χθες τον λόγο, όμως η κοινή τους εμφάνιση σχολιάστηκε και για έναν πρόσθετο λόγο: γιατί δήλωσαν- όπως έλεγαν κάποιοι από τους παραβρισκόμενους- την στήριξή τους στον νυν πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος δεν προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία, αλλά από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα στις επικείμενες εκλογές, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, η Πειραιώς φαίνεται να στηρίζει τον Γιώργο Φουφόπουλο, νυν μέλος του διοικητικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, οι δύο “γαλάζιοι” Γ. Βλάχος και Μάξιμος Χαρακόπουλος, με τις ερωτήσεις τους, ο ένας για τα κόκκινα δάνεια και ο δεύτερος για τα φωτοβολταϊκά στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, κατέδειξαν ότι υπάρχει επιπλέον… χώρος για εσωκομματικά “γιατί” και κυβερνητικές αστοχίες που πρέπει να διορθωθούν. Πριν από λίγες ημέρες, ερώτηση για το δημογραφικό και για τον τυχόν σχεδιασμό που έχει προγραμματίσει το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής στην περιφέρεια της Φθιώτιδας, κατέθεσε ο βουλευτής της περιοχής, Γ. Οικονόμου.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ