26.6 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Ο άνδρας που είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση, αποφυλακίστηκε και συνελήφθη για διακίνηση ροζ κοκαΐνης

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ο άνδρας που πυροβόλησε τον γνωστό κομμωτή Πάνο Καλλίτση στις 30 Ιανουαρίου 2016, όταν μαζί με την τότε σύζυγό του Έλενα Χριστοπούλου, έμπαιναν στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό, αφέθηκε ελεύθερος το 2022 και το περασμένο Σάββατο συνελήφθη ξανά για διακίνηση ΡΟΖ κοκαΐνης σε μπαρ της Πάτρας.

Ο 50χρονος σήμερα άνδρας, μαζί έναν Ειδικό Φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας και έναν Ιρακινό, συμμετείχαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως εξελίχθηκε, του γνωστού κομμωτή. Φυσικοί αυτουργοί ήταν ο 50χρονος και Ιρακινός, ενώ ο ειδικός φρουρός φαίνεται να είχε ρόλο παρακολούθησης του ζευγαριού πριν την επίθεση.

Το τότε ζευγάρι επέστρεφε στο σπίτι του στον Λυκαβηττό από το κομμωτήριο του Πάνου Καλλίτση στο Χαλάνδρι. Όταν εκείνος άνοιξε την πόρτα του υπόγειου γκαράζ, λίγο πριν κλείσει η πόρτα ο 50χρονος πέρασε κάτω από αυτή. Ο γνωστός κομμωτής τον κατάλαβε, κλείδωσε τις πόρτες του αυτοκινήτου, άνοιξε και πάλι την πόρτα του γκαράζ προκειμένου να ξεφύγουν. Τότε ο 50χρονος πήγε από την πλευρά της Ελένης Χριστοδούλου και πρόταξε πιστόλι με σιγαστήρα απειλώντας τους να βγουν από το αυτοκίνητο. Όταν ο κομμωτής έβαλε όπισθεν ο δράστης πυροβόλησε μία φορά σπάζοντας το τζάμι τραυματίζοντας στο αριστερό χέρι την Έλενα Χριστοπούλου. Ο Πάνος Καλλίτσης βγήκε από το αυτοκίνητο όταν κατάλαβε την παρουσία δεύτερου δράστη, του Ιρακινού, που μαζί με τον 50χρονο επιχειρούσαν να ακινητοποιήσουν την τότε σύζυγό του. Συνεπλάκη μαζί τους, με τον 50χρονο να τον πυροβολεί εξ επαφής στο στήθος. Παρότι τραυματισμένος συνέχιζε να παλεύει με τον 50χρονο δίνοντας την ευκαιρία στην τότε σύζυγό του να διαφύγει καλώντας σε βοήθεια. Ο Πάνος Καλλίτσης ακολούθησε τους δράστες προς την έξοδο του γκαράζ, με τον 50χρονο να τον πυροβολεί άλλη μία φορά τραυματίζοντάς τον στα πόδια. Και όλα αυτά για 4.404,50 ευρώ, που είχε ο κομμωτής, ποσό που οι δράστες δεν πρόλαβαν να του αποσπάσουν.

Ο 50χρονος είχε λάβει άδεια εννέα ημερών από τις Φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εξέτιε κάθειρξη 18 ετών και 20 μηνών για άλλη ληστεία!

Τον Δεκέμβριο του 2021 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, αποφάσισε τα 41 χρόνια φυλάκισης που του είχαν επιβληθεί να γίνουν 19 χρόνια κατά συγχώνευση. Το 2022 αιτήθηκε υφ’ όρων αποφυλάκιση, η οποία έγινε φαίνεται να έχει δεκτή και αφέθηκε ελεύθερος.

Στις 12 Οκτωβρίου 2024, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών ήρθαν και πάλι αντιμέτωποι με τον 50χρονο, ερευνώντας πληροφορίες για άτομο που διακινεί ποσότητες κοκαΐνης σε νυκτερινά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αρχικά εντόπισαν, στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, έναν 41χρονο άνδρας, ο οποίος είχε στην κατοχή του μικροποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης, τα οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 50χρονο έναντι 70 ευρώ.

Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του. Σε έρευνες στις οικίες τους εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer), μία μάσκα προσώπου από σιλικόνη, μία μάσκα προσώπου, κάλυψης στόματος-μύτης και μερικά ακόμη ευρήματα. Όλα αυτά κάνουν τους αστυνομικούς να ερευνούν και περιπτώσεις ληστειών που έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή.

Ο 50χρονος και ο 41χρονος συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ