26 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Η στιγμή που ελεγκτής στον Προαστιακό τσεπώνει χρήματα από επιβάτες χωρίς εισιτήριο- Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Μια το κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε“, λέει μια λαϊκή παροιμία η οποία βρήκε πλήρη επιβεβαίωση σε ελεγκτή του Προαστιακού, ο οποίος – στο δρομολόγιο Αθήνα-Χαλκίδα- πιάστηκε στα πράσα την ώρα που έπαιρνε χρήματα από επιβάτες που δεν είχαν εισιτήριο.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, επιβάτης καταγράφει τον ελεγκτή να παίρνει χρήματα από τους επιβάτες που δεν είχαν εισιτήριο. Επέστρεφε τα ρέστα, για να μην προδοθεί, ωστόσο δεν τους έδινε κανένα εισιτήριο, ως αποδεικτικό ότι πλήρωσαν τη διαδρομή.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Hellenic Train μιλώντας στο κανάλι του Φαλήρου που δημοσίευσε το βίντεο, υποστήριξε ότι ο εν λόγω υπάλληλος της εταιρίας έχει βεβαρυμμένο παρελθόν, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως έχει προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες κατά το παρελθόν.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

“Σε δρομολόγιο του προαστιακού, συνοδός συρμού έλαβε από επιβάτη χρηματικό ποσό για αδιευκρίνιστους λόγους και φυσικά εν αγνοία της εταιρίας. Τέτοιου είδους ανάρμοστα περιστατικά είναι ανεπίτρεπτα, αδικαιολόγητα και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων και της εταιρίας. Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον επιβάτη για την αναστάτωση, αλλά και για τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρέθηκε λόγω της συμπεριφοράς του συνοδού.

Από τη δική μας πλευρά διερευνούμε τα αίτια του περιστατικού και άμεσα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία. Ο συνοδός τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Σε ό,τι αφορά στις αναφορές, που κάνουν λόγο για προηγούμενους πειθαρχικούς ελέγχους του συγκεκριμένου εργαζομένου, η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιήθηκαν σε προγενέστερο χρόνο, υπό το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Αυτό ωστόσο δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το γεγονός. Στόχος μας παραμένει η διαφύλαξη της αξιοπιστίας και της ακεραιότητας της εταιρείας μας, έχοντας πάντα τον επιβάτη στο επίκεντρο των ενεργειών μας” αναφέρει η εταιρία για το απαράδεκτο περιστατικό.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ