Ο Δήμαρχος Ρόδου ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την τριμερή σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία «ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.»
Απερίφραστα υπέρ της επένδυσης στη νέα μαρίνα Ρόδου τάχθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του RV, μετά και την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.
Εξάλλου, ο Αλέξανδρος Κολιάδης ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τελικά την τριμερή σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία «ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.», γιατί όπως είπε, “αυτό θέλουν οι Ροδίτες, κι αν αντιδρούν 10, ας ρωτήσουμε τις 120.000 των κατοίκων του νησιού”. Μάλιστα σημείωσε ότι, μετά τα όσα παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και τη συνάντηση που ακολούθησε με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων – πλην του Αντώνη Καμπουράκη – και με τη συμμετοχή του ΤΕΕ, ο ίδιος δεν έχει πλέον κανένα προβληματισμό σχετικά με τη σύμβαση.
Ο Γ. Χατζημάρκος
“Είμαι φανατικά υπέρ των επενδύσεων” δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε: “Από παιδάκι δεν θυμάμαι να υπήρξε εδώ επένδυση που να χαρακτηρίστηκε καλή. Με το που αρχίζει η λέξη επένδυση, αρχίζει η αντίδραση. Εδώ είναι η πατρίδα της καταγγελίας. Αναπτύχθηκε μια κουλτούρα στη Ρόδο που λέει «ρημάδι, καλύτερα να πέσει, στα χέρια σου δεν θα φτιάξει ή αν φτιάξει, δεν θα φτιάξει όπως θέλεις εσύ» και έχουμε πολλά παραδείγματα όπως το Εθνικό Θέατρο. Η ίδια λογική είχε ως αποτέλεσμα η μαρίνα να χωροθετηθεί τελικά και να κατασκευαστεί στο πλέον ακατάλληλο από πλευράς καιρικών συνθηκών σημείο”.
“Είμαι παραδοσιακά, ιδεολογικά υπέρ των επενδύσεων και όταν ήμουν δημοτικός σύμβουλος, στήριξα αυτήν την επένδυση με όλες μου τις δυνάμεις” τόνισε επίσης ο Περιφερειάρχης και αναρωτήθηκε, “οι πολέμιοι της επένδυσης τι ακριβώς υπερασπίζονται, όταν η εικόνα της περιοχής όπως είναι σήμερα συνιστά προσβολή στην προσωπικότητα και την εικόνα του νησιού, αλλά και στη δημόσια υγεία;”. Ενώ για τους παλιούς Αλευρόμυλους είπε χαρακτηριστικά «ο θάνατος στέκεται όρθιος», δεδομένης της κακής κατάστασης του κτιρίου, πολύ περισσότερο εφόσον βρίσκεται και σε σεισμογενή περιοχή.
Κατέληξε λέγοντας «δεν έχω ξαναδεί χώρα να κυνηγά τόσο σκληρά τις επενδύσεις», παρά το γεγονός ότι η δημοσιονομική της κατάσταση τις έχει ανάγκη.
Ο Αλ. Κολιάδης
“Απορώ που κάποιοι μιλάνε σαν να είναι ειδικοί και υποστηρίζουν ότι αγαπάνε τον τόπο περισσότερο από άλλους. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης θέλουν να μείνουν στην ιστορία ως αυτοί που κατέστρεψαν το νησί, τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης.
Αναφερόμενος στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας «ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.», είπε όσα παρουσιάστηκαν εκεί, “εφόσον υλοποιηθούν με μέτρο και με τρόπο που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των Ροδιτών, μόνο θετικό πρόσημο θα έχουν για το νησί”.
“Με ενοχλεί το γεγονός ότι οι φωνές διαμαρτυρίας υπάρχουν μόνο για να πετύχουν μια στασιμότητα. Αυτοί που έχουν καταδικάσει εξ αρχής την επένδυση, θα έπρεπε πρωτίστως να τους απασχολεί αν θα έρθει επενδυτής σε μια τόσο υποβαθμισμένη περιοχή όπως αυτή. Δεν γίνεται η Ρόδος να πρωταγωνιστεί με τα δεδομένα της δεκαετίας του ΄80” ανέφερε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε γνωστό ότι υπέγραψε τελικά την τριμερή σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία «ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.», γιατί όπως είπε, “αυτό θέλουν οι Ροδίτες, κι αν αντιδρούν 10, ας ρωτήσουμε τις 120.000 των κατοίκων του νησιού, δεν θα βάλω ταφόπλακα στην επένδυση”.
Μάλιστα σημείωσε ότι, μετά τα όσα παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και τη συνάντηση που ακολούθησε με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων – πλην του Αντώνη Καμπουράκη – και με τη συμμετοχή του ΤΕΕ, ο ίδιος δεν έχει πλέον κανένα προβληματισμό σχετικά με τη σύμβαση. Όσο για τα ανταποδοτικά, είπε πως αυτά δεν περιλαμβάνονται στη σύμβαση, ο Δήμος όμως θα διεκδικήσει το καλύτερο για το νησί.
REALVOICE