26 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Αυτές είναι οι ξένες μαφίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα- Ποια είναι η πιο σκληρή, πώς βγάζουν χρήματα

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Εκτός από την Greek Mafia, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 10 ξένες μαφίες, εκ των οποίων οι 7 είναι πολύ ισχυρές και αφήνουν έντονα το αποτύπωμά τους στο οργανωμένο έγκλημα, επιβεβαιώνοντας τα στατιστικά από την τελευταία έκθεση του Παγκοσμίου Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος, που κατατάσσει την Ελλάδα κάπου στη μέση μεταξύ σε λίστα 193 χωρών.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Open Τώρα”, αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι τα στοιχεία με τις δολοφονίες των μελών του οργανωμένου εγκλήματος τα τελευταία χρόνια αποτελούν ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.

 

Τουρκική Μαφία: Ασχολείται με όπλα, ναρκωτικά, επενδύσεις, ξέπλυμα, διακίνηση μεταναστών.

Αλβανική Μαφία: Ο τομέας δράστης της είναι ναρκωτικά, trafficking, εκβιασμοί, ανθρωποκτονίες, όπλα, μπράβοι.

Σερβική Μαφία: Δραστηριοποιείται σε επενδύσεις, ληστείες, ναρκωτικά, ανθρωποκτονίες, όπλα, trafficking.

Vor V Zakone (Γεωργιανή): Αποτελείται κατά 85% από Γεωργιανούς και μερικοί την αναφέρουν ως Γεωργιανή Μαφία. Ασχολείται με τσιγάρα, πετρέλαιο, ναρκωτικά σε μικρή έκταση, ληστείες, εκβιασμοί, ξέπλυμα, trafficking, εκτελέσεις.

Κουρδική Μαφία: Ασχολείται με όπλα, διακίνηση μεταναστών, shisha, ηρωίνη

Ιταλική Μαφία: Ιταλοί μαφιόζοι δεν μένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Αντιθέτως, συνεργάζονται με άλλες μαφίες -κυρίως την Αλβανική- σε ναρκωτικά, επενδύσεις, ξέπλυμα και διαφυγή ατόμων.

Κινεζική Μαφία: Είναι κλειστή και δεν καταγγέλλεται, ενώ βγάζει χρήματα κάνοντας εισαγωγή ουσιών για συνθετικά ναρκωτικά.

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ