24.3 C
Rhodes
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: “Μπλόκο” από την Κεντρική Επιτροπή στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Εγκρίθηκε η απόρριψη υποψηφιότητας Κασσελάκη από την κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ψηφοφορία απείχε η ομάδα του Παύλου Πολάκη.

Σημειώνεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή συμμετέχουν 138 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την Θεοδώρα Τζάκρη , σύμφωνα με τον επικεφαλής του προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Μπίρμπα.

Φάμελλος: Αντικομματική η στάση αποχής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής

“Αντικομματική” χαρακτήρισε τη στάση αποχής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής κατά την παρέμβασή του ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας ότι “έπρεπε να είναι όλοι και όλες εδώ”.

“Σήμερα ζήσαμε μία υπονόμευση των Οργάνων του κόμματος από μέλη και της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της ΚΕ. Και η υπονόμευση δηλώθηκε στις κάμερες, αρνούμενα τα στελέχη αυτά τον ρόλο που τους έδωσαν τα μέλη του κόμματος ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής”, πρόσθεσε, ενώ είπε ότι “επιβεβαιώνονται έτσι τελικά και τα SMS για την αντισυγκέντρωση αλλά και για τη διαμαρτυρία έξω από την Κεντρική Επιτροπή”.

Έκανε λόγο, επίσης, για “σοβαρά λάθη” που οδήγησαν “στην συρρίκνωση και την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ”, μεταξύ των οποίων, είπε “η δημιουργία εσωτερικών εχθρών” που “κορυφώθηκε μετά το Συνέδριο”. Κατήγγειλε επίσης ως “αντικαταστατική” την αλλαγή προέδρου ΚΟ “χωρίς απόφαση οργάνων”, όπως και τη “συζήτηση για τον Πολάκη”, για “την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου”, και “το θέμα της Αθηνάς Λινού”.

“Όλα αυτά συνηγορούν ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα πρόσωπα, το πρόβλημα ήταν οι πολιτικές που εφαρμόζονταν από την προηγούμενη ηγεσία γιατί πολύ απλά ήθελε ένα άλλο κόμμα”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε στη ΚΕ που υπήρξε πρόκληση να πάνε σε “μομφή”, όταν η πρόθεση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής έλεγε να πάνε στη “βάση”.

“Θέλει κάποιος εδώ διαγραφές και αποκλεισμό; Όχι βέβαια εφόσον η πλειοψηφία των μελών έλεγε ‘πάμε σε προσφυγή στη βάση χωρίς κανένα αποκλεισμό και χωρίς μομφή'”, είπε, υπογραμμίζοντας ότι “επιδιώκει αποκλεισμούς, όποιος επιτίθεται στο κόμμα”. “Φταίει το κόμμα και τα μέλη του όταν αντιδρούν για να υπερασπιστούν το κόμμα και όχι αυτοί οι οποίοι λειτουργούν εις βάρος του κόμματος;”, διερωτήθηκε.

 

Τελευταία εξέλιξη ήταν η παραίτηση από την Κεντρική Επιτροπή της Γιώτας Πούλου που πρόσκειται στον Στέφανο Κασσελάκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν στην συνεδρίαση. Σημείωσε μάλιστα ότι έχει κι άλλα αξιώματα, καθώς είναι βουλευτής και τομεάρχισσα.

Η πλευρά της πλειοψηφίας φέρεται αποφασισμένη να επιχειρήσει τον αποκλεισμό του Στ. Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Η Θεοδώρα Τζάκρη πριν από την ομιλία της παρέδωσε στη Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου εξουσιοδότηση από τον Στέφανο Κασσελάκη για την κατάθεση της υποψηφιότητας του αλλά και χειρόγραφα τις 87 υπογραφές.

Για ” μια νέα πρόταση μομφής ” κατά της “έγκυρης” υποψηφιότητας Κασσελάκη, έκανε λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη στην παρέμβασή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το όργανο συνεδριάζει ” χωρίς απαρτία “, αφού δεν δέχονται ” λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου.

” Αυτό όμως που κάνετε σήμερα εδώ είναι επί της ουσίας μια νέα πρόταση μομφής, αυτή την φορά κατά της έγκαιρα και έγκυρα κατατεθειμένης υποψηφιότητας Κασσελάκη “, σημείωσε.

Επίσης, τόνισε πως η λεγόμενη ” πλειοψηφία ” διαδίδει ότι θα θέσει θέμα ” καθαίρεσής ” της από την Γραμματεία της ΚΟ, επειδή ” στηρίζει τον Κασσελάκη “. Και διερωτήθηκε αν ” μπορεί να παραμείνει επικεφαλής της ΚΟ ο χαμογελαστός Νίκος που ψήφισε χθες στην ΠΓ την σύγκληση της σημερινής ΚΕ με θέμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας νομίμως εκλεγέντος προέδρου “.

” Εφόσον όμως το καταστατικό προβλέπει στην περίπτωση μομφής απαιτούμενη πλειοψηφία του 50+1 επί του συνόλου των μελών, δηλαδή 148, προφανώς η αμφισβήτηση κατατεθειμένης έγκυρα και έγκαιρα υποψηφιότητας συνιστά μομφή κατά της υποψηφιότητας.

‘Αρα για να εξαιρεθεί υποψήφιος που έχει καταθέσει έγκυρα και έγκαιρα τα προαπαιτούμενα απαιτούνται 148 ψήφοι μελών της ΚΕ. Ούτε μια ψήφος λιγότερη “, υπογράμμισε η Θ. Τζάκρη.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι ” ήρθε πια η ώρα από την γραφειοκρατική διαστροφή να περάσουμε στην συμμετοχική δημοκρατία των μελών “. ” Κι από τους τακτικισμούς της νομενκλατούρας να περάσουμε επιτέλους στην εκπόνηση στρατηγικής ηγεμονίας του ακηδεμόνευτου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι πολύ μεγάλη η παράταξη για να καταντήσει θλιβερή ουρά του διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος “, κατέληξε.

Προτάσεις για αποκλεισμό και διαγραφή

Ο Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη, ενώ νωρίτερα πρόταση παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη με το ερώτημα της διαγραφής κατέθεσε στην επιτροπή δεοντολογίας το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιος Γεωργόπουλος.

Τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα στην ομιλία του ανέφερε: “Τα συλλογικά μας όργανα δέχθηκαν εξώδικο και απειλή με εισαγγελικές αρχές από τον πρώην πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Για να πει ότι το παίρνει πίσω αλλά καλώς το έκανε!

Ταυτόχρονα έχει μιλήσει για εκτροπή, κουκούλες και διαπλοκή στον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν δέχεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων λέγοντας ότι είναι πρόεδρος πάρα την μομφή με την οποία έγινε έκπτωτος.

Και ρωτάω αν έρθει ο οποιοσδήποτε σήμερα και ζητήσει να είναι υποψήφιος κατηγορώντας το κόμμα για διαπλοκή, εκτροπές, κουκούλες, στέλνοντας εξώδικα, απειλώντας το κόμμα για εισαγγελικές αρχές και μετά το έπαιρνε πίσω λέγοντας ότι καλώς το έκανε, και υπέγραφε ως πρόεδρος ενώ δεν ήταν, θα δεχόμασταν την υποψηφιότητα του. Η απάντηση είναι προφανώς όχι.

Αυτό που συνέβη επίσης σήμερα με το να παλεύουν οι υποστηρικτές του Κασσελάκη τεχνητά να μην υπάρχει απαρτία και να μην γράφονται ενώ βρίσκονται στον χώρο λέγεται υπονόμευση των δημοκρατικών λειτουργιών του κόμματος. Επειδή δεν έχουν πλειοψηφία προχώρησαν σε αυτές τις αδιανόητες ενέργειες. Δεν τους πέρασε, απέτυχαν και σε αυτό.

Τις προηγούμενες μέρες είδαμε sms για κινητοποιήσεις έξω από την Κ.Ε. μέχρι και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη να καλεί κόσμο να μαζευτεί έξω από την αίθουσα Συνεδρίου όταν αυτό θα διεξαχθεί. Λες και οι Κ.Ε. και τα συνέδρια είναι αρένες μάχης. Είμαι βέβαιος ότι σε όλους θυμίζουν κάτι αυτά. Όλες αυτές οι πρακτικές δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και τον δημοκρατικό χώρο. Για αυτό ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει εδώ”.

Ο Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη

Λίγο πριν ο Γιάννης Μουζάλας ζήτησε την απόσυρση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Πρόταση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιος Γεωργόπουλος.

Εξηγώντας την πρότασή του, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε: “Υπάρχουν οι 17 λόγοι του αιτήματος του Θέμη Μουμουλίδη, 18ος είναι το εξώδικο, το οποίο όχι μόνο δεν αποσύρθηκε αλλά δεν έπρεπε να σταλεί, 19ος είναι η συνέντευξη στον Χατζηνικολάου όπου μόνο αλλαγή πολιτεύματος δεν ζήτησε, 20ός είναι η σημερινή προσπάθεια δι’ αντιπροσώπων, όπως οι ίδιοι είπαν, να εμποδίσουν τη διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν σέβεται καμία από τις αποφάσεις των οργάνων. Δεν μπορεί να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ένταση εντός και εκτός της αίθουσας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε όταν η πλειοψηφία δεν έδωσε τον λόγο στην Θεοδώρα Τζάκρη η οποία είχε αρνηθεί προηγουμένως να διαπιστευθεί και να πάρει το καρτελάκι του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής.

Πηγές του προεδρείου της συνεδρίασης ανέφεραν: “Προσπάθησαν να σπάσουν την πλειοψηφία και δεν το κατάφεραν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Διότι και δεν ξέρουν και δεν έμαθαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχουν κάποιο ενδιαφέρον για αυτόν. Μόνο για το σακάκι του Κασσελάκη που θα τον βγάλουν και πρόεδρο. Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να πάρει το λόγο χωρίς να έχει εγγραφεί ομιλήτρια και χωρίς να έχει διαπιστευθεί ως παρούσα διότι είναι στους απόντες που προσπαθούσαν να μην έχει πλειοψηφία το όργανο“.

siriza
siriza

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κ. Γεροβασίλη ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε από την κ. Τζάκρη να κατέβει να πάρει το καρτελάκι της και να μιλήσει. Αν το πάρει θα θεωρηθεί παρούσα και θα υπάρξει μεγαλύτερη πλειοψηφία.

Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη έλεγαν ότι “η Κεντρική Επιτροπή αρνήθηκε την λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου που είχε ζητήσει η Θεοδώρα Τζάκρη”.

Ένσταση από Τζάκρη, αρνήθηκε έλεγχο της λίστας των παρόντων το προεδρείο

Η Θεοδώρα Τζάκρη εισέπραξε την άρνηση του προεδρείου της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όταν ζήτησε να ελεγχθεί ο κατάλογος των παρόντων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει απαρτία εκ μέρους της πλευράς Κασσελάκη.

“Λήψη παρουσιών με ονομαστικό κατάλογο. Για δύο λογους! Για να διαπιστωθεί αν υπάρχει απαρτία και δεύτερον γιατί η λήψη απόφασης επί του αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία συνιστά νέα πρόταση μομφής επί έγκυρης και εγκαίρως κατατεθεί σας υποψηφιότητας, η οποία σύμφωνα με το καταστατικό για να περάσει απαιτεί να ψηφιστεί από το 50% +1 του συν όλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Ούτε μια ψήφο λιγότερη. Ζητώ λοιπόν λήψη παρουσιών με ονομαστικό κατάλογο!”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Αν θέλει η συντρόφισσα Τζάκρη να πάρει τον λόγο να πάρει κάρτα και να διαπιστευθεί”, απάντησε σκωπτικά η Όλγα Γεροβασίλη.

“Αυτοί που προσπάθησαν αυτό σήμερα (σ.σ. να σπάσουν την απαρτία και να ματαιώσουν τη συνεδρίαση) δεν γνωρίζουν, δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον γι’ αυτόν, παρά μόνο για το σακάκι του Κασσελάκη, που θα τον βγάλουν και πρόεδρο. Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να πάρει τον λόγο χωρίς να έχει γραφτεί ομιλήτρια και χωρίς να έχει διαπιστευθεί ως παρούσα διότι είναι στους απόντες που προσπαθούσαν να μην έχει απαρτία το όργανο. Η Όλγα Γεροβασίλη ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε να διαπιστευθεί ως παρούσα και να πάρει την κάρτα της για να λάβει το λόγο”, ανέφεραν πηγές του προεδρείου, σχολιάζοντας το αίτημα της Θοδώρας Τζάκρη.

“Φρου-φρου και αρώματα”

Ο Γιάννης Μαντζουράνης – φωτογραφίζοντας προφανώς τον Στέφανο Κασσελάκη – είπε στην ομιλία του ότι “με φρου-φρου και αρώματα” δεν γίνεται πολιτική ούτε “με τα μπρος πίσω των υποψηφίων”.

Το περιστατικό προκάλεσε ένταση και εκτός της αίθουσας που διεξάγεται η συνεδρίαση από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη που έχουν προσέλθει και εκφράζουν εντόνως τις διαμαρτυρίες τους ενώ ενίοτε διαπληκτίζονται με άτομα της άλλης πτέρυγας.

Ένταση εντός και εκτός της συνεδρίασης

Διαφωνίες και εντάσεις υπήρξαν νωρίτερα για τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν το σώμα αλλά και για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο στην αίθουσα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε τελικά με καθυστέρηση 2,5 ωρών και προέκυψε γιατί τα μέλη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, παρότι ήταν στην αίθουσα αρνούνταν να παραλάβουν τα καρτελάκια τους προκειμένου να “μπλοκάρουν” τη συνεδρίαση.

Τελικά αφού ήλθαν με καθυστέρηση μέλη της πλειοψηφίας, η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι.

Κατά την έναρξη ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: “Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει κανονικά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων μελών να δημιουργήσουν πρόβλημα απαρτίας. Απαρτία υπάρχει και έχει διαπιστωθεί. Ωστόσο η παρουσία πολλών μελών εκτός αιθούσης, και η άρνησή τους να λάβουν κάρτα εισόδου, ενώ ταυτόχρονα κάνουν δημόσιες δηλώσεις, δείχνει ότι περιφρονούν τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του ανώτερου οργάνου που είναι η Κεντρική Επιτροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όποια προσπάθεια περιφρόνησης των δημοκρατικών διαδικασιών και υπονόμευσης του οφείλει να αυτοπροστατευθεί. Και θα αυτοπροστατευθεί με τις αποφάσεις που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή και όλα τα άλλα νόμιμα εκλεγμένα όργανα του”.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν διαγραφές ή αποκλεισμοί (εννοείται του Στέφανου Κασσελάκη) ο κ. Μαντζουράνης απάντησε: “Πρώτη φορά το ακούω”.

“Πρωτοφανή πράγματα που δεν έχουν σχέση με το κόμμα”

Στο ίδιο μήκος κύματος πηγές της πλειοψηφίας της ΚΕ διέρρευσαν: “Απαρτία σημειώθηκε στην ΚΕ και η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να τη σαμποτάρει απέχοντας από αυτή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την προσπάθεια τορπιλισμού της διαδικασίας από το γεγονός ότι μέλη της ΚΕ, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρέθηκαν στην συνεδρίαση, δεν παίρνουν σκοπίμως την κάρτα τους και δεν δηλώνουν την παρουσία τους. Πρωτοφανή πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. Η δημοκρατία, όμως, έχει κανόνες και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξέρει να αυτοπροστατεύεται από όσους επιχειρούν τη διάλυση και την απαξίωση του”.

Παρατράγουδα

Νωρίτερα αλλεπάλληλες ήταν οι εντάσεις μεταξύ της πλευράς Κασσελάκη και των “87”.

Ενταση υπήρξε όταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Βασίλης Σμπώκος, μπαίνοντας στην αίθουσα της συνεδρίασης, δέχθηκε την πρόκληση από άλλο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Λεωνίδα Μπεχράκη, που ανήκει στο στρατόπεδο Κασσελάκη, ο οποίος φέρεται να του είπε “όποιοι Κρητικοί είστε πάνω από 300 μέτρα είστε κότες”.

συριζα
ςυριζα
συριζα

O Θανάσης Οικονόμου, που πρόσκειται στη πτέρυγα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε θέμα γιατί μπήκαν πριν την έναρξη, στην αίθουσα της συνεδρίασης, πρόσωπα που δεν είχαν προμηθευτεί το καρτελάκι του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής.

Για “μεθόδευση” της “νομενκλατούρας” έκανε λόγο, σε δήλωσή του, ο Θανάσης Οικονόμου έξω από τον χώρο όπου πρόκειται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Οικονόμου κατήγγειλε τη “γελοία μεθόδευση” με την οποία προσμετρούνται ως παρόντες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που δεν έχουν πάρει καρτελάκι. “Παρευρεθήκαμε στον χώρο για πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους, δεν πήραμε καρτελάκια και δεν δώσαμε διαπιστευτήρια και θέλουν να μας προσμετρήσουν ώστε να έχουν απαρτία”, ανέφερε. “Μια ακόμα απαράδεκτη μεθόδευση. Είναι πολιτική η στάση μας, δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που θυμίζει μαύρες μέρες”, πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση των παρευρισκεμένων για ποιους λόγους δεν μπαίνουν στην αίθουσα.

Η δήλωση του κ. Οικονόμου πυροδότησε διαπληκτισμούς μεταξύ των παρευρισκομένων που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και της λεγόμενης “πλειοψηφίας”.

Η συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων και της δήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη ότι αποσύρει το εξώδικο κατά της Κεντρικής Επιτροπής. Κατόπιν τούτου οι υποστηρικτές του λένε ότι “εκλείπει ο λόγος της συνεδρίασης”.

συριζα

Όπως ανέφεραν στους δημοσιογράφους μετά την έναρξη των εργασιών στην αίθουσα θα μείνει η Θεοδώρα Τζάκρη που τους εκπροσωπεί, ενώ οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν προκειμένου να μην υπάρχει η απαραίτητη απαρτία για την συνεδρίαση.

συριζα

Τζάκρη: To μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές

Σε δηλώσεις της, η Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε πως “το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές”, υπογράμμισε σε δήλωση της η Θεοδώρα Τζάκρη στο χώρο όπου διεξάγεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής οι εργασίες της δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα επειδή δεν υπάρχει απαρτία”, σημείωσε η Θ. Τζάκρη και συνέχισε: “Η γραμματέας και οι 87 μεταθέτουν συνεχώς την ώρα έναρξης των εργασιών καλώντας μέλη να προσέλθουν τα οποία αρνούνται όμως μέχρι στιγμής να προσέλθουν και να νομιμοποιήσουν την εκτροπή”.

” Τι άλλο μέλλει να γίνει; Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές”, κατέληξε.

 

σσσσ

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στην εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι “η συνεχιζόμενη προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης εξυπηρετεί σχέδια, τραυματίζει το κόμμα συνολικά και βρίσκει αντίθετα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Εγγυητές της ενότητας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι τα μέλη και οι φίλοι του, η συλλογική και πολιτική μας λειτουργία. Γι’ αυτό, είναι αναγκαία η μαζική, ενεργή, αποφασιστική παρουσία και συμμετοχή, σε όλες τις διαδικασίες, με συντροφικό πνεύμα, πολιτικό πολιτισμό και συζήτηση στη βάση πολιτικών επιχειρημάτων. Γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα γίνει ακόμα πιο ισχυρός, θα αποκτήσει ξανά κυβερνητική προοπτική, ανταποκρινόμενος στον ιστορικό του ρόλο και στις ανάγκες και τις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας”, τονίζει η Πολιτική Γραμματεία.

σσσσ

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει μπροστά, με ενότητα, αποφασιστικότητα και με οδηγό τις ανάγκες και τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικόυς πολίτες, θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα του για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την προοδευτική αντεπίθεση και ανατροπή. Και θα γίνει ακόμα πιο ισχυρός, με ακόμα πιο βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Κορμός της προοδευτικής παράταξης, φωνή και δύναμη όλων των πολιτών που ανήκουν από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο, κοινωνός της ελπίδας και της προοπτικής για τον τόπο”. Με αυτή τη φράση ξεκινά το έγγραφο της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

συριζα

Στη συνέχεια τονίζεται: “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μπροστά του τον αγώνα για την ανασύνταξή του. Το συνέδριό του στις 8-10 Νοεμβρίου 2024, για την εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου 2024 και νέας Κεντρικής Επιτροπής στις ημερομηνίες που έχουν ήδη αποφασιστεί. Έναν αγώνα που θα δοθεί με πνεύμα συλλογικότητας, συντεταγμένα, με πιστή τήρηση του Καταστατικού και των αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων του. Και θα διεξαχθεί, όπως αρμόζει στις παραδόσεις, τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου, στη βάση της συντροφικής συζήτησης, της αντιπαράθεσης πολιτικών προγραμμάτων και σχεδίων για το παρόν και το μέλλον του κόμματος και της ελληνικής κοινωνίας”

Κανένας και καμιά δεν έχει το δικαίωμα να περιφρονεί τις διαδικασίες και τα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας, απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τους αντιπάλους, αλλά στην ενότητα και την ισχυροποίηση του κόμματος.

Η έξωση διαμαρτυρία απέναντι στην ΚΕ και την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην πρόεδρο είναι μια πράξη πρωτοφανής στα χρονικά της ελληνικής Δημοκρατίας και αντίθετη με θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων. Είναι μια κίνηση απόλυτα απαράδεκτη, και επιστρέφεται ως τέτοια στον αποστολέα.

Η συνεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης εξυπηρετεί σχέδια, τραυματίζει το κόμμα συνολικά, και βρίσκει αντίθετα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγυητές της ενότητας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι τα μέλη και οι φίλοι του, η συλλογική και πολιτική μας λειτουργία. Για αυτό, είναι αναγκαία η μαζική, ενεργή, αποφασιστική παρουσία και συμμετοχή, σε όλες τις διαδικασίες, με συντροφικό πνεύμα, πολιτικό πολιτισμό και συναίνεση στη βάση πολιτικών επιχειρημάτων. Γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ανασυνταχθεί και θα συνεχίσει αποφασιστικά τον κυβερνητικό του προορισμό, ανταποκρινόμενος στον ιστορικό του ρόλο και στις ανάγκες και τις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

Διαβάστε Επίσης

Στην Κρήτη ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης απουσιάζει στην Κρήτη, αλλά πρόσωπα που είναι κοντά του βρίσκονται στην συνεδρίαση. Στην συνεδρίαση δεν μετέχουν και δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης, που χθες κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, και ο Πάνος Ρήγας.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ