28.8 C
Rhodes
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Συμμετοχή του Δήμου Χάλκης στον Πρώτο Θεσμικό Διάλογο Πολιτικής για τις Πράσινες Περιοχές Διαβίωσης της Ευρώπης στις Βρυξέλλες

Περισσότερα άρθρα

spot_img
Ο Δήμαρχος Χάλκης, κ. Φραγκάκης Ευάγγελος, και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Βασίλης Ρουσσάκης, συμμετείχαν στον Πρώτο Θεσμικό Διάλογο Πολιτικής για τις Πράσινες Περιοχές Διαβίωσης της Ευρώπης (Green Living Areas Institutional Dialogue), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 στις Βρυξέλλες. Η συμμετοχή τους πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γεωργίου Στεφανίδη, και των ευρωπαίων εταίρων της πρωτοβουλίας Green Living Areas.

Στην εκδήλωση, οι εκπρόσωποι του Δήμου Χάλκης, σε συνεργασία με τον κ. Κωνσταντίνο Κομνηνό, Διευθυντή του Δικτύου ΔΑΦΝΗ, παρουσίασαν το επιτυχημένο μοντέλο πράσινης μετάβασης του νησιού, το οποίο υλοποιήθηκε μέσω της Πρωτοβουλίας της Ελληνικής Κυβέρνησης GR-eco Islands. Οι κ.κ. Φραγκάκης και Ρουσσάκης εξήγησαν πώς οι επιτυχημένες δράσεις που εφαρμόστηκαν στη Χάλκη θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα 39 νησιά που έχουν ήδη επιλεχθεί για την υλοποίηση των ίδιων βιώσιμων πρωτοβουλιών.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Δήμου Χάλκης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (European Week of Regions and Cities – #EURegionsWeek), η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιφερειακή και αστική πολιτική. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση των τοπικών και εδαφικών πτυχών της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, ενώ το φετινό σύνθημα «Ενδυναμώνοντας τις Κοινότητες» επικεντρώθηκε στα εξής τέσσερα θέματα:

«Ανταγωνιστικότητα και Σύγκλιση: Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος»

«Περιφέρειες που ενισχύουν την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία»

«Έξυπνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη για τις Περιφέρειες»

«Οι Περιφέρειες έχουν Ταλέντο».

Κατά την παραμονή τους στις Βρυξέλλες, ο Δήμαρχος Χάλκης και ο Αντιδήμαρχος είχαν επίσης τη χαρά να συναντήσουν τον Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής & Αστικής Πολιτικής (DG Regio) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην μονάδα Ελλάδας – Κύπρου κ. Καρστεν Ρασμουσεν, με τον οποίο συζήτησαν μελλοντικές πρωτοβουλίες του Δήμου Χάλκης και τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Ελλάδας.

Με στρατηγική σκέψη, διορατικότητα και αποφασιστικότητα, ο Δήμος Χάλκης συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού, δημιουργώντας ένα πρότυπο πράσινης ανάπτυξης για την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ