25.6 C
Rhodes
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Αλέξανδρος Κολιάδης: “Η Ρόδος χρειάζεται ενότητα, συνεργασία και όραμα για το μέλλον”

Περισσότερα άρθρα

spot_img

«Ως Δημοτική Αρχή έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι η φωνή κάθε πολίτη θα ακούγεται και θα λαμβάνεται υπόψη σε σημαντικά θέματα που επηρεάζουν το μέλλον του νησιού μας» επισημαίνει μεταξύ άλλων με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης

Η ανάρτηση του αναλυτικά:

O ανοιχτός διάλογος και η ελευθερία της έκφρασης είναι οι πυλώνες της Δημοκρατίας.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι η φωνή κάθε πολίτη θα ακούγεται και θα λαμβάνεται υπόψη σε σημαντικά θέματα που επηρεάζουν το μέλλον του νησιού μας.

Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδoυ για την επένδυση της μαρίνας, ανέδειξε ότι η διαδικασία της άμεσης δημοκρατίας ενισχύει το αίσθημα ενότητας και συνεργασίας που χρειάζεται ο τόπος μας.

Η συμμετοχή πρώην αυτοδιοικητικών και βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και ενεργών πολιτών σε αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία δημοκρατικής συμμετοχής είναι κάτι που θα επιδιώξουμε να καθιερωθεί ως θεσμός για τις καίριες και σημαντικές αποφάσεις που θα κληθούμε να λάβουμε ως Δημοτική Αρχή.

Γι’ αυτό και ζητούμε από τους εκπροσώπους της εταιρείας “Μαρίνες Ρόδου Α.Ε.” να αποσύρουν τα εξώδικα που κοινοποίησαν προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι εξέφρασαν δημοσίως την άποψή τους για την επένδυση της μαρίνας, καθώς οι όποιες απορίες/παρεξηγήσεις απαντήθηκαν κατά τη διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου το οποίο άμεσα συγκαλέσαμε μόλις λάβαμε επισήμως το σχετικό αίτημα.

Λυπάμαι για την απουσία της παράταξης του κ. Καμπουράκη από αυτή τη σημαντική συνεδρίαση. Η ανεύθυνη αυτή στάση σε τόσο κρίσιμες στιγμές δεν εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον και υπονομεύει τη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η αποχή δεν προσφέρει λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη Ρόδο και ναρκοθετεί τον δημόσιο διάλογο που όλοι επιθυμούμε.

Οφείλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους κυρίους Νίκο Γερονικόλα και Τάκη Πότσο για την υπεύθυνη στάση που επέδειξαν με την παρουσία τους τόσο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και με την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μου προς τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, για συνάντηση την επόμενη ημέρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Η Ρόδος χρειάζεται ενότητα, συνεργασία και όραμα για το μέλλον. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ