23.8 C
Rhodes
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η πολιτική, οι δύο γάµοι που την πλήγωσαν, ο µοιραίος έρωτας µε τον Μάτσα, τα δίδυµα και η κρίση που έφερε τον χωρισµό

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Κάποιες παλιές συµµαθήτριες της Ολγας Κεφαλογιάννη από το Κολλέγιο Αθηνών θυµούνται πολλά από τον βίο της σηµερινής υπουργού Τουρισµού, κυρίως πτυχές του χαρακτήρα της όταν ένιωθε ότι κάποιος δεν την υπολογίζει.

Η Κρητικιά, που είναι ανιψιά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, ήρθε εσχάτως να µονοπωλήσει την επικαιρότητα, αρχικά για τις περίφηµες µπουχάρες που αγοράστηκαν από το υπουργείο αντί 18.000 ευρώ! Βαλλόµενη σχεδόν πανταχόθεν για τα χαλιά, που εκνεύρισαν πολύ το Μαξίµου, η κ. Κεφαλογιάννη δεν µπορούσε να πει πολλά για το συγκεκριµένο θέµα. Αλλωστε, εκτός από τις µπουχάρες είχε να αντιµετωπίσει τις ίδιες µέρες και ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβληµα, που αφορούσε την προσωπική της ζωή. Αυτή, στην οποία η ευτυχία φαίνεται ότι την προσπερνάει, όποτε προσπάθησε να δηµιουργήσει οικογένεια πάντα µε µεγαλύτερους άντρες, οι οποίοι έλκονταν από την ιδιαίτερα δυναµική της προσωπικότητα.

Η πρώτη φορά ήταν όταν είχε µπει στα 35 της χρόνια, η δεύτερη στα 46 της, όταν πίστεψε ότι στον Μίνωα Μάτσα είχε βρει το άλλο της µισό, τον άνδρα για τον οποίο ήθελε να γεννήσει τα παιδιά του. Τα δίδυµα ήρθαν να ολοκληρώσουν την ευτυχία της, αλλά µόνο προσωρινά, αφού ο γάµος της µε τον γιο του Μάκη Μάτσα διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη, εξαιτίας µιας άλλης γυναίκας. Κι αυτό από µόνο του ήταν αρκετό για να γίνει λίγο πιο συµπαθής η Ολγα Κεφαλογιάννη, που αφιέρωσε πολύ χρόνο στην πολιτική και λιγότερο στη χαρά της ζωής.

16f2

Όλγα Κεφαλογιάννη: Από το Κολλέγιο Αθηνών στη Βοστόνη

Η κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη και της Ελένης Βαρδινογιάννη έκλαψε πρώτη φορά στη ζωή της µια Τρίτη του Απριλίου το 1975, που το ηµερολόγιο έδειχνε 29 του µήνα. Τα ανέµελα παιδικά χρόνια, σε µια Ελλάδα της Μεταπολίτευσης που προσπαθούσε να βρει τα πατήµατά της, έδωσαν τη θέση τους στο Κολλέγιο Αθηνών, το σχολείο της αθηναϊκής ελίτ.

2_1_

* ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η ανιψιά του Βαρδή Βαρδινογιάννη µε πατέρα υπουργό βρήκε γρήγορα τα πατήµατά της, ενώ σταδιακά µεταµορφωνόταν από έφηβη σε µια νεαρή όµορφη κοπέλα. ∆ιάβαζε πολύ και το 1992 εισήχθη στη Νοµική Αθηνών, την οποία τελείωσε το 1997, αφού ήταν µελετηρή και επιµελής, παρά το γεγονός ότι έζησε τους πρώτους νεανικούς έρωτες, αυτούς που τελειώνουν συνήθως γρήγορα.

Η πίεση να πετύχει ήταν δεδοµένη, ως είθισται για τα παιδιά γνωστών πολιτικών, γι’ αυτό µετά το Λονδίνο και τις σπουδές στο Εµπορικό ∆ίκαιο και το ∆ίκαιο Επιχειρήσεων το 1998 εντρυφεί οχτώ χρόνια µετά και στις ∆ιεθνείς Σχέσεις στο φηµισµένο Tufts της Βοστόνης. Ξεκινά να δικηγορεί το 1999, στα 24 χρόνια της, είναι φιλόδοξη, διαθέτει το κατάλληλο background και κυρίως επίθετο και συγγένειες που ανοίγουν εύκολα τις πόρτες. Μιλώντας άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, δοκιµάζει την τύχη της σε δικηγορικά γραφεία στη Νέα Υόρκη, αποκοµίζοντας εµπειρίες σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Με την πολιτική ασχολείται έντονα, την ελκύει και όταν αποφασίζει να κατεβεί υποψήφια το 2007 επιλέγει την εκλογική περιφέρεια του Ρεθύµνου. Ξέρει ότι θα βγει δύσκολα βουλευτής, έστω και αν έχει πίσω της ένα σύστηµα να τη στηρίζει, αλλά όλοι της αναγνωρίζουν το τσαγανό που διαθέτει, όπως και το ότι είναι αεικίνητη, πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα στα χωριά. Την πρώτη φορά θα κερδίσει την έδρα οριακά, δύο χρόνια µετά θα το πετύχει πιο εύκολα, βάζοντας πλώρη για αξιώµατα και υπουργικούς θώκους. Θα έρθουν όλα, µαζί µε χαρές και λύπες, αναπόσπαστα συναισθήµατα στον χώρο της πολιτικής.

Το κεφάλαιο «Πενθερουδάκης»

Στις αρχές της νέας χιλιετίας η προσωπική της ζωή αλλάζει, όταν µέσω κοινών φίλων γνωρίζεται πρώτη φορά µε τον κοσµηµατοπώλη Μάνο Πενθερουδάκη. Γοητευτικός, κουβαλώντας την αύρα ενός bon viveur και έναν γάµο που είχε τελειώσει οριστικά, σαγηνεύει τη νεαρή πολιτικό η οποία τον ερωτεύεται. Συγκατοίκησαν χωρίς να το γνωρίζουν παρά ελάχιστοι και παρέµειναν ζευγάρι µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας, ζώντας αθόρυβα έναν διακριτικό έρωτα. Πολλοί απόρησαν όταν τους είδαν ένα βράδυ να διασκεδάζουν στο «Rex» µε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τους Onirama, ενώ ο γάµος τους έπιασε πολύ κόσµο εξαπίνης.

Ο γάµος τελέστηκε στις 22 Ιανουαρίου του 2010 στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στη Στησιχόρου και η νύφη έφτασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγµή, αφού βρισκόταν στη Βουλή. Ετοιµάστηκε στο πατρικό της και κατέφθασε φορώντας ένα δαντελένιο νυφικό των Deux Hommes, µε αραχνοΰφαντο πέπλο στα µαλλιά, ενώ στον γαµπρό την παρέδωσε ο πατέρας της. Οταν τελείωσε το µυστήριο έφυγαν µε ένα Smart για το Athens Plaza, όπου τους περίµεναν οι καλεσµένοι τους, αλλά µήνα του µέλιτος δεν έκαναν λόγω ανειληµµένων υποχρεώσεων. Τα επόµενα χρόνια κύλησαν αρµονικά για το αθόρυβο ζευγάρι -µε εξαίρεση ένα µεγάλο διάστηµα το 2012, όταν η Ολγα έχασε τον πατέρα της- µε πολλά ταξίδια και χαλαρές στιγµές στην Κρήτη που και οι δύο αγαπούσαν πολύ. Στον Πάνορµο του Μυλοποτάµου, όπου διατηρούσαν εξοχικό, εµφανίστηκαν µαζί το καλοκαίρι του 2019, όταν πέρασαν τις διακοπές τους, βλέποντας φίλους και απολαµβάνοντας τη θάλασσα. Ηταν το τελευταίο καλοκαίρι του γάµου τους, ο οποίος από το φθινόπωρο και µετά άρχισε να φθίνει, ίσως επειδή δύο πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες ήρθαν πολύ κοντά και στο τέλος «κάηκαν».

Η Ολγα ανακοίνωσε τη λήξη του έγγαµου βίου της τον Ιανουάριο του 2020, ενώ είχε ήδη εµφανιστεί σε κοινωνικό επίπεδο δίπλα στον Μίνωα Μάτσα στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού στο Μέγαρο Μουσικής. Η Ολγα, έστω και χωρίς να το αισθάνεται, τότε γύριζε σελίδα στη ζωή της.

3_me_tin_mitera_ths_eleni_kai_tis_adelfes_tiw_dani_kai

* ΔΑΝΑΗ, ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Από το Ηρώδειο στο διαζύγιο με τον Μάτσα

Πολύς κόσµος τη νύχτα της δεύτερης µέρας του φετινού Σεπτεµβρίου είδε µια λαµπερή Ολγα Κεφαλογιάννη στο Ηρώδειο να έχει µάτια µόνο για τον άντρα της ζωής της. Η συναυλία του Μίνωα Μάτσα, ένα tribute στο ρεµπέτικο, το fado, τα blues και το tango, γνώρισε τη αποθέωση των θεατών και η υπουργός Τουρισµού φωτογραφήθηκε ευτυχισµένη στο πλευρό του. Μόλις τρεις εβδοµάδες µετά, η είδηση του χωρισµού τους έσκασε σαν βόµβα, µε την Ολγα να επιβεβαιώνει αυτό που ήταν κοινό µυστικό σε ελάχιστους ανθρώπους. Πλέον, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες του διαζυγίου, ενώ η υπουργός Τουρισµού στην ανακοίνωση που έβγαλε απέφυγε τη λέξη «διαζύγιο» και έγραψε µεταξύ άλλων: «Τις τελευταίες ηµέρες αντιµετωπίζω κρίση στον γάµο µου».

Το τρίτο πρόσωπο που µπήκε ανάµεσα στο πρώην ζευγάρι φέρεται να είναι στενή συνεργάτιδα του συνθέτη, που τηρεί σιγήν ιχθύος γύρω από το θέµα του ηχηρού διαζυγίου του µε την πολιτικό. Αυτοί που τον έχουν ζήσει γνωρίζουν ότι απέφευγε να µιλάει για την προσωπική του ζωή, µε εξαίρεση τα τελευταία πέντε χρόνια, όταν δηλαδή µπήκε στην ζωή του η Ολγα.

kefalogianni_sinavlia_matsas

*ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΝΩΑ ΜΑΤΣΑ

Η πολιτικός και ο συνθέτης

Το ξεκίνηµα της γνωριµίας τους ήταν σε ένα κάλεσµα της Χρυσής Βαρδινογιάννη, η οποία είναι πρώτη ξαδέρφη µε την Ολγα Κεφαλογιάννη, που άνοιξε την κουβέντα συγχαίροντας τον Μίνωα για τη µουσική του. Αυτός, µετά τις ευχαριστίες, τη ρώτησε πολύ φυσικά µε τι ασχολείται η ίδια, αφήνοντάς την έκπληκτη, µέχρι να καταλάβει ότι απέναντί της είχε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν νοιαζόταν καθόλου για τα glam καλέσµατα. Είχαν κάτι κοινό. Μετρούσαν και οι δύο ένα διαζύγιο, η υπουργός µε τον Μάνο Πενθερουδάκη και ο Μάτσας µε την ηθοποιό Μαρία Κίτσιου.

Το ειδύλλιο φούντωσε, παρόλο που και οι δύο αρχικά δεν το επιβεβαίωναν, ειδικά η Ολγα Κεφαλογιάννη που έλεγε παντού ότι δεν ισχύει, ενώ λίγο πριν από το lockdown για τον κορονοϊό αποφάσισαν να συγκατοικήσουν. Ο εγκλεισµός τούς έφερε ακόµη πιο κοντά, πέρασαν πολλές ώρες µαζί, έβλεπαν φίλους όποτε αυτό ήταν εφικτό, ενώ ο Μίνως Μάτσας της έκανε πρόταση γάµου τον Σεπτέµβριο του 2020. Στις 10 του µήνα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στη Ρωµαϊκή Αγορά, όταν κάθισε στο πιάνο για να παίξει το κοµµάτι «Είσαι εσύ ο άνθρωπός µου», είπε κοιτώντας την Ολγα: «Εύχοµαι όποιος έχει βρει τον άνθρωπό του να τον κρατήσει για πάντα. Ετσι δεν είναι Ολγα;». Παρότι δεν επιθυµούσαν µια κλειστή τελετή, το µυστήριο τελέστηκε στις 2 Μαΐου του 2021 στις Σπέτσες µε ελάχιστους καλεσµένους και την παρουσία του δηµάρχου Σπετσών.

Κουµπάρα ήταν η Χρυσή Βαρδινογιάννη, την οποία συνόδευε ο τότε σύντροφός της Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Το «παρών» έδωσαν µόνο οι δύο οικογένειες των νεόνυµφων και ακολούθησε τραπέζι στην κατοικία της οικογένειας Μάτσα. Η Ολγα ήταν ήδη έγκυος και όπως είχε δηλώσει εκείνες τις µέρες, «είναι όµορφο να γίνεσαι µητέρα τη στιγµή που πραγµατικά το θέλεις και περιµένω να βιώσω αυτή τη µοναδική ευτυχία».

Στις 6 Σεπτεµβρίου, ανήµερα των γενεθλίων του Μίνωα, του έκανε το πιο όµορφο δώρο φέρνοντας στη ζωή ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, ενώ όλα έµοιαζαν να κυλούν ιδανικά στη ζωή τους.

Καµία σχέση

Ο ερχοµός των παιδιών άλλαξε τις προτεραιότητές τους, προσπαθούσαν όµως να βρουν τις ισορροπίες που υπήρχαν στη σχέση τους πριν από τη γέννηση των διδύµων. Η δηµοσιοποίηση του επερχόµενου διαζυγίου έπιασε ακόµα και δικούς τους ανθρώπους απροετοίµαστους, αφού τίποτε δεν προεµήνυε την έντονη καταιγίδα που ξέσπασε ανάµεσα στους δύο -πρώην πλέον- συζύγους.

Από την πλευρά της η Ολγα Κεφαλογιάννη έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά τους, αφού είναι πεπεισµένη ότι το κεφάλαιο «Μίνως Μάτσας» έκλεισε οριστικά. Σε ό,τι αφορά τον ταλαντούχο συνθέτη, ζει µια πρωτόγνωρη γι’ αυτόν δηµοσιότητα και σίγουρα δεν είναι καθόλου εξοικειωµένος µε µια τέτοια προβολή, έχοντας µάθει να µιλάει µόνο για τη δουλειά του. Οταν εµφανίστηκε στο «Tonight Show» πέρυσι, επεσήµανε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ότι «µε έπεισε η Ολγα να το κάνω» µιλώντας ανοιχτά για όλα. Τόνισε ότι η σύζυγός του «προέρχεται από έναν άλλο κόσµο τελείως διαφορετικό και πολύ καινούργιο για µένα» και όπως είπε σε εκείνη τη συνέντευξη, κατάφερε να της «κλέψει» λίγο από το επικοινωνιακό της χάρισµα.

Αν τα κατάφερε, θα του χρειαστεί σίγουρα τις εβδοµάδες που έρχονται…

*Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ