23.8 C
Rhodes
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Αθηνά Ωνάση: Ποια είναι η περιουσία της – Οι επενδύσεις, τα ακίνητα και η χρυσή κληρονομιά του παππού της

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Η Αθηνά Ωνάση είναι η τελευταία και η «χρυσή» όπως την αποκαλούν, κληρονόμος της μεγάλης οικογένειας του Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο παππούς της και η μητέρα της άφησαν στην ίδια όταν ήταν ακόμη παιδί μια αμύθητη περιουσί α . Η Αθηνά Ωνάση ανέλαβε την διαχείριση της περιουσίας της σε μεγάλη ηλικία καθώς μέχρι τότε την διαχειρίζονταν ο πατέρας της, Τιερί Ρουσέλ.

Πόσο… πλούσια κατάφερε να είναι σήμερα  η Αθηνά Ωνάση, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι η ίδια προχώρησε τόσο σε επενδύσεις, όσο και σε πώληση μεγάλου μέρους της περιουσίας της.

Η… χρυσή διαθήκη

Σε ηλικία 39 ετών διαθέτει αμύθητη περιουσία, αφού η δυναστεία που έχτισε ο Ωνάσης πέρασε στα χέρια της μέσω της μητέρας της, Χριστίνας Ωνάση, η οποία το 1988 με την τελευταία διαθήκη που συνέταξε άφησε στην κόρη της τη μεγάλη περιουσία που είχε χτίσει ο πατέρας της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βιογράφος του Αριστοτέλη Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, στο βιβλίο του «Η δυναστεία Ωνάση», η Αθηνά Ωνάση διαχειρίζεται εκατομμύρια δολάρια , ακίνητα και μετοχές σε μεγάλες εταιρίες.

Συγκεκριμένα, η περιουσία που της άφησε η μητέρας της περιλαμβάνει:

ακίνητα αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων

καταθέσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ

καταθέσεις 90 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λατινική Αμερική

επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες ναυτιλιακές, τουριστικές αεροπορικές, κατασκευαστικές και μεταλλουργικές εταιρίες

μεγάλα χρηματικά ποσά καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες

Την περιουσία αυτή διαχειρίζονταν τέσσερα άτομα – παλαιοί συνεργάτες του Αριστοτέλη Ωνάση, που όριζε η Χριστίνα μέχρι το 2003, όταν η Αθηνά Ωνάση θα έκλεινε τα 18 και θα μπορούσε να τα διαχειριστεί μόνη της.

Αθηνά Ωνάση: Η πώληση πολυτελών ακινήτων και ιστορικών κοσμημάτων

Όταν ανέλαβε εξ ολοκλήρου μόνη της την περιουσία της, μετά το διαζύγιο με τον σύζυγό της Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, γνωστό ως «Ντόντα» και αφού έλυσε τις οικονομικές διαφορές με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ, η Αθηνά προχώρησε σε πωλήσεις ακινήτων του παππού και της μητέρας της που άφησαν εποχή.

Ανάμεσα στις κινήσεις αυτές είναι και η μεταβίβαση του Σκορπιού έναντι περίπου 117 εκατομμυρίων ευρώ στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αλλά και η πώληση της έπαυλης Villa Vari, η οποία αγοράστηκε από τον Ινδό Πανκάζ Οζγουαλ.

Η εγγονή του μεγάλου Έλληνα μεγιστάνα προχώρησε και στις πωλήσεις των παρακάτω ακινήτων:

το διαμέρισμα του παππού της σε κτίριο επί της Avenue Foch στο Παρίσι, μαζί με τα δύο βοηθητικά κτίσματα, με τίμημα κοντά στα 10.000.000 ευρώ

το σαλέ Villa Crystal στο Σεν έναντι άγνωστου τιμήματος το 2008

τη βίλα που μεγάλωσε στην Ελβετία, η οποία βρίσκεται στο χωριό Lussy-sur-Morges

διαμέρισμα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας

την 465 τ.μ. κατοικία στο Mayfair στην τιμή των 25.000.000 ευρώ

Ακόμα, η Αθηνά αποφάσισε να πωλήσει δεκάδες κοσμήματα της μητέρας της, Χριστίνας Ωνάση, με τον οίκο Christie’s του Λονδίνου να βγάζει σε δημοπράσια περισσότερα από 40 δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια και άλλα προσωπικά αντικείμενα, αντί 4 εκατ. δολαρίων.

Αθηνά Ωνάση: Πόσο εκτιμάται η περιουσία της

Η 39χρονη «χρυσή» κληρονόμος τα τελευταία χρόνια έχει αποφασίσει να επενδύσει τα χρήματά της σε άλογα και ιππασία, που αποτελούν και τη μεγάλη της αγάπη.

Την περσινή χρονιά έκανε ακόμα ένα νέο επιχειρηματικό βήμα, αγοράζοντας μετοχές στον γαλλικό όμιλο σούπερ μάρκετ Casino.

Οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η περιουσία της τελευταίας απογόνου του Αριστοτέλη Ωνάση έχει μειωθεί κατά πολύ, υπολογίζοντάς την στα 800.000.000 δολάρια, εκ των οποίων 300.000.000 είναι η ακίνητη περιουσία της, 200.000.000 αφορούν μετοχές και ομόλογα και τα υπόλοιπα 100.000.000 έρχονται από τις επενδύσεις της στα άλογα.

Σημειώνεται ότι η περιουσία που άφησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης το 1975 εκτιμάται με τα σημερινά δεδομένα στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, το 55% πήγε στην κόρη του Χριστίνα και το υπόλοιπο 45% κληροδοτήθηκε στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», το οποίο ιδρύθηκε προς τιμήν του γιου του, Αριστοτέλη.

 

parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ