23.8 C
Rhodes
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Πέθανε θρυλικός ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία

Περισσότερα άρθρα

spot_img

«Έφυγε» από την ζωή ο θρυλικός Γιόχαν Νέσκενς

O Γιόχαν Νέσκενς, θρυλικό μέλος της Ολλανδίας των ΄70s αλλά και των Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, «έφυγε» σε ηλικία 73 ετών.

Ο Γιόχαν Νέσκενς, μέλος των ομάδων του Άγιαξ και της Ολλανδίας που δημιούργησαν το «total football» τη δεκαετία του 1970 και βασικός συμπαίκτης του Γιόχαν Κρόιφ, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα (07/10) η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

neeskens holland

«Με τον Γιόχαν Νέσκενς, ο ολλανδικός και διεθνής ποδοσφαιρικός κόσμος χάνει έναν θρύλο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των «οράνιε», προσθέτοντας ότι ο μέσος «έφυγε» την Κυριακή (06/10) από αδιευκρίνιστη ασθένεια.

Ο Νέσκενς ήταν μέλος της ομάδας του Άγιαξ που κέρδισε τρία συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Κύπελλα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και ήταν επίσης μέλος της ολλανδικής ομάδας που έφτασε σε διαδοχικούς τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974 και το 1978. Συνολικά αγωνίστηκε σε 69 παιχνίδια με το εθνόσημο.

«Με τα χαρακτηριστικά του τάκλιν, την εξαιρετική διορατικότητα και τα εμβληματικά του πέναλτι, (αυτός) θα παραμείνει για πάντα ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει δημιουργήσει ποτέ το ολλανδικό ποδόσφαιρο», δήλωσε η KNVB. Ήταν «ένας πολίτης του κόσμου και ένας ευγενικός οικογενειάρχης που ήταν περήφανος για τα παιδιά και τα εγγόνια του και που μέχρι το τέλος ήξερε πώς να αγγίζει τους άλλους με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο».

Μάλιστα, η ολλανδική ομοσπονδία δήλωσε ότι θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή στους επόμενους δύο διεθνείς αγώνες με την Ουγγαρία και τη Γερμανία.

Ο Άγιαξ τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση στο «X»: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι που μάθαμε για τον θάνατο του Johan Neeskens. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του αυτή τη στιγμή».

Μετά τον «Αίαντα» και η Μπαρτσελόνα, στην οποία τον αποκαλούσαν «ο δευτερος Κρόιφ», έκανε μια ανάρτηση στην μνήμη του.

«Ένας θρύλος των μπλαουγκράνα που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ