24.9 C
Rhodes
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Διπλό χτύπημα γαλάζιων βουλευτών, μία μέρα πριν τα 50ά γενέθλια της ΝΔ – “Δεν κάνουμε αντάρτικο” απαντάνε οι 8

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Δύο νέα …χτυπήματα, μία ημέρα πριν από γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας και το street party στη Ρηγίλλης, έκανε το γαλάζιο “αντάρτικο” χθες στη Βουλή.

Ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος ο οποίος υπέγραφε την ερώτηση των 11, επανήλθε με νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι δεν πήρε απάντηση για το εάν το Υπουργείο προτίθεται να βελτιώσει το νομοθετικό καθεστώς για τους ευάλωτους δανειολήπτες.

“Υπάρχει η βούληση από μέρους του Υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ τραπεζών-funds και δανειοληπτών, κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δύο πλευρών;” καταλήγει στην ερώτηση του ο γαλάζιος βουλευτής Γ. Βλάχος.

Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωνε 50 βουλευτές της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας για τα σχέδια νόμου του υπουργείου του και την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέθετε ερώτηση στον Θόδωρο Σκυλακάκη για τις χρεώσεις της ΔΕΗ σε πλημμυροπαθείς αγρότες. Ενώ στη βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης ασκούσε έντονη κριτική στην υφυπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για τον προσωπικό γιατρό, υποστηρίζοντας ότι μπαίνουν ανειδίκευτοι γιατροί στο πρόγραμμα.

Σε αυτό το κλίμα, και με την γαλάζια αντιπολίτευση να μην λέει να κοπάσει, θα εορταστούν σήμερα …χαλαρά τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας στην Ρηγίλλης, χωρίς κανείς να μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα δώσουν τελικά το παρών. Συνεργάτες των δύο πλευρών δεν άνοιγαν τα χαρτιά τους μέχρι χθες στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων για το εάν θα παραστούν τελικά στο street party. Και όπως όλα δείχνουν θα απαντήσουν στο κάλεσμα είτε δια της παρουσίας ή της απουσίας τους.

“Δεν είναι αντάρτικο”

Η γαλάζια φιέστα δεν εμπόδισε πάντως τους 8 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν νέα ερώτηση προχθές, αυτή τη φορά για την απαλλαγή από την συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη των χαμηλοσυνταξιούχων (σ.σ που πληρούν τα ίδια κριτήρια με εκείνους που ήταν δικαιούχοι του ΕΚΑΣ) μία ερώτηση που έγινε πάντως σε πολύ πιο ήπιο τόνο από την ερώτηση των 11 συναδέλφων τους.

“Δεν είναι αντάρτικο. Αυτά είναι εφευρέσεις” είπε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ένας από τους υπογράφοντες στην δεύτερη ερώτηση για τα φάρμακα. “Και Πρωθυπουργό έχουμε και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της παράταξης μας. Που το βλέπετε το αντάρτικο; Εγώ, είναι η πρώτη φορά που καταθέτω ερώτηση”.

“Είναι αστειότητες ότι κινούμαστε με αντιπολιτευτική διάθεση. Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα μας είναι αρραγής” είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής Λέσβου, υποστηρίζοντας ότι με την ερώτηση εξέφρασαν ένα παράπονο των χαμηλοσυνταξιούχων, βοηθώντας παράλληλα την κυβέρνηση να βελτιώσει τις πολιτικές της.

Το δεύτερο χτύπημα των 8 γαλάζιων προκάλεσε τα ποικίλα σχόλια της αντιπολίτευσης, η οποία χαρακτήρισε “καμπάνα” για την κυβέρνηση την κίνηση των 8, καλώντας τους κυβερνητικούς βουλευτές να συνυπογράψουν σχέδια νόμου που καταθέτει η ίδια. “Αυτά τα 5 χρόνια έχουν κατατεθεί 6.200 ερωτήσεις από βουλευτές μας. Αλίμονο εάν ήταν πρόβλημα μία ερώτηση βουλευτών” απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι οι ερωτώντες βουλευτές κάνουν απλώς τη δουλειά τους.

Η παρακαταθήκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως, από τον Έβρο, και με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου για την ανασυγκρότηση του νομού, ύψους 2,8 δις ευρώ, έκλεισε χθες την ομιλία του, κάνοντας μνεία στον ιδρυτή της παράταξης Kωνσταντίνο Καραμανλή και στην Βορειοελλαδίτικη καταγωγή του, με την κατάμεστη αίθουσα να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

“Αύριο γιορτάζουμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξής μας” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “από έναν πολιτικό, ο οποίος έδινε έμφαση στα έργα και στην ουσία και όχι στις παχυλές υποσχέσεις. Αυτό που σας παρουσιάσαμε σήμερα, κινείται σε αυτήν την λογική και με αυτόν τον τρόπο τιμούμε την παρακαταθήκη του” είπε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα στις 8 στο υπαίθριο πάρτι της γαλάζιας παράταξης, με dj και τραγούδια του κόμματος, αλλά και την προβολή βίντεο από το παρελθόν.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ