24.5 C
Rhodes
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Υποπτος για εμπρησμό ο αντιδήμαρχος… Πολιτικής Προστασίας που κάπνιζε τα μελίσσια του

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Μία μαρτυρία κατοίκου και δυο αντικρουόμενες καταθέσεις, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), που ερευνά το ενδεχόμενο η καταστροφική πυρκαγιά στην Κορινθία να ξεκίνησε από θερμές εργασίες σε μελίσσια που πραγματοποιούσε αντιδήμαρχος της περιοχής.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κάτοικος, στην αρχική του επικοινωνία με την Πυροσβεστική, φαίνεται ότι απέκρυψε ότι εκτελούσε τις εργασίες, κάτι το οποίο τελικά παραδέχτηκε όταν το ανακριτικό κλιμάκιο του αποκάλυψε ότι υπήρχε μαρτυρία που τον τοποθετούσε στα μελίσσια την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς.

Σε βάρος του, έχει βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο, με την έρευνα να συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η φωτιά ξεκίνησε από το συγκεκριμένο σημείο, που βρίσκεται σε απόσταση 250 μέτρων από τη χαράδρα στην οποία κλήθηκαν οι πρώτες δυνάμεις πυρόσβεσης. Ο αντιδήμαρχος, που έχει στην ευθύνη του και την Πολιτική Προστασία, ήταν εκείνος που κάλεσε την Πυροσβεστική ενημερώνοντας ότι υπήρχε φωτιά σε κοντινό σημείο, όμως τα στελέχη της που έφτασαν στα μελίσσια δεν εντόπισαν κανέναν, ενώ τα εργαλεία ήταν καθαρισμένα.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές, η καταστροφική πυρκαγιά άφησε πίσω της εκτός από τους δύο νεκρούς εθελοντές, σχεδόν 65.000 στρέμματα καμένης γης. Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες, παραμένουν στην ορεινή Κορινθία, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, με τη φωτιά εδώ και λίγες ώρες να μην έχει ενεργό μέτωπο.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ