25.1 C
Rhodes
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Πλατινένια πλακέτα από το Δήμο στον Michel Van Caekenberghe από το Βέλγιο για τις 100 και πλέον φορές που ήρθε στη Ρόδο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ευτυχισμένος που ήλθα και πάλι στη Ρόδο!» ήταν τα πρώτα λόγια του Michel Van Caekenberghe από το Βέλγιο, σε άπταιστα ελληνικά, απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Γεώργιο Τόππο, πριν ακόμα βραβευθεί με την πλατινένια πλακέτα, την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει η Διεύθυνση Τουρισμού στους φίλους του νησιού που έρχονται περισσότερες από 50 φορές στη Ρόδο. Πολλώ δε μάλλον γιαυτούς που θεωρούν, όπως ο Michel,  τη Ρόδο πατρίδα και το δείχνουν με κάθε τρόπο όπου βρεθούν και ο οποίος επισκέπτεται τη Ρόδο περισσότερο από 20 χρόνια και μάλιστα πολλές φορές κάθε χρόνο και έχει αποκτήσει πολλούς φίλους στο νησί!

Αμέσως μετά την απονομή από τον αντιδήμαρχο, ο κ. Van Caekenberghe υπογράμμισε: « Αισθάνομαι πατρίδα μου τη Ρόδο, συχνά περισσότερο και από τον τόπο που γεννήθηκα και ζω. Όποτε έρχομαι στο νησί, χειμώνα– καλοκαίρι, κατακλύζομαι από τα ίδια συναισθήματα κάθε φορά, θαυμασμό για την ομορφιά του νησιού, συγκίνηση για το ζεστό καλωσόρισμα και τη φιλοξενία που μου επιφυλάσσουν οι άνθρωποι του και ιδιαίτερη αγάπη για τους φίλους που από την πρώτη στιγμή μου άνοιξαν την αγκαλιά τους, με δέχθηκαν σαν δικό τους άνθρωπο! Φιλοξενία, αυτή η όμορφη και ουσιαστική ελληνική λέξη που ταυτίζεται απόλυτα με το DNA  των Ελλήνων και εν προκειμένω με των Ροδίων, που βλέπω και βιώνω κάθε φορά που έρχομαι στο νησί».

«Αγαπώ πραγματικά τη Ρόδο» συνέχισε, «με γοήτευσε ο τρόπος ζωής σε αυτόν τον τόπο, ο πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα των κατοίκων του που έχει περάσει από γενιά σε γενιά κι έχει γίνει πλέον βίωμα τους και αυτή η άδολη αγάπη και προσφορά που παρέχουν σε κάθε επισκέπτη της Ρόδου που τον θεωρούν μοναδικό,  ακόμα περισσότερο αν καταφέρεις να γίνεις φίλος τους.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ