21.6 C
Rhodes
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Το συνέδριο του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco το 2028 θα διεκδικήσει η Ρόδος

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε δομή στο νησί είναι ο Δήμος Ρόδου, όπως επανέλαβε και χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης.

Πρόσθεσε ότι καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί και καμία ενημέρωση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από το κεντρικό κράτος για το ζήτημα του μεταναστευτικού στο νησί, ενώ την Κυριακή έγινε από το νησί η μεταγωγή άλλων 70 προσφύγων και μεταναστών προς τις οργανωμένες δομές. Ωστόσο, δεκάδες είναι οι παράτυποι μετανάστες που έχουν καταλύσει σε πάρκα της πόλεως Ρόδου, αλλά και κάτω από το περιφερειακό μέγαρο.

Ο κ. Κολιάδης απαντώντας σε τοποθέτηση της μείζονος μειοψηφίας υποστήριξε ότι «κάθε δημοτική αρχή κρίνεται στο τέλος της 4ετίας. Κι εμείς θα κριθούμε από τους πολίτες και θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Για να μιλήσω και ποδοσφαιρικά, δεν μπορείς σε 5 λεπτά του αγώνα να προδικάσεις το αποτέλεσμα. Καλοδεχούμενη κάθε θέση, δεν είμαστε κι εμείς ευχαριστημένοι, αλλά γνωρίζοντας πως ήταν η πόλη το 2022 και το 2023, θα ήταν αδύνατον να αλλάξουμε άρδην την εμφάνισή της σε 9 μήνες».

Η Ρόδος θα διεκδικήσει τη φιλοξενία του επόμενου συνεδρίου του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ το 2028, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Κολιάδης. Ενημερώνοντας για την αντιπροσωπεία στο πρόσφατο συνέδριο στην Κόρδοβα της Ισπανίας, ανακοίνωσε ότι η Ρόδος θα είναι μια από τις υποψήφιες πόλεις και έχει μάλιστα πάρει και το πράσινο φως από την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί της. “Rhodes is back μας είπαν στο συνέδριο”, είπε επιπροσθέτως ο κ. Κολιάδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ