25 C
Rhodes
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Πέθανε ο Σέργιος Γκάκας

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Πέθανε ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Σέργιος Γκάκας

Από το 2014 έως το 2023 διετέλεσε αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος τον αποχαιρέτησε με ανάρτησή του: «Ο Σέργιος μας δεν ζει πια. Δραπέτευσε άξαφνα χθες το απόγευμα. Δεν υπάρχουν λόγια να πούμε την συντριβή μας». Το τραγικό γεγονός έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και σύντροφός του Χριστίνα Μαχαίρα.

Ο Σέργιος Γκάκας είχε βραβευθεί στις 7 Σεπτεμβρίου για την προσφορά του για την «πολιτιστική ανατροπή» που έφερε στο Χαλάνδρι από τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Ρίζες.

Ο Σέργιος Γκάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και από τότε ζούσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε Θέατρο στο Πανεπιστήμιο PARIS VIII. Από το 1979 εργαζόταν ως σκηνοθέτης και είχε σκηνοθετήσει δεκάδες θεατρικά έργα.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Χαλανδρίου «Κώστας Βάρναλης» και έφορος στο πρώτο Δ.Σ. του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Ήταν ιδρυτικό μέλος του θιάσου των «Άστεγων», του πειρατικού ραδιοσταθμού «Κοκκινοσκουφίτσα στα FM» και της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».

Για αρκετά χρόνια είχε εργαστεί ως παραγωγός στο Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Είχε γράψει τα μυθιστορήματα «Κάσκο» και «Στάχτες» (εκδ. Καστανιώτη) που έχουν μεταφραστεί και κυκλοφήσει στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Επίσης είχε γράψει 4 θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και δεκάδες διηγήματα. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Από το 2014 έως 2023 ήταν αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ