24.4 C
Rhodes
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Τραγωδία στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νεκροί οι 2 φίλοι που αγνοούνταν, ο ένας είχε 3 παιδιά κι ο άλλος περίμενε το 3ο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Η φωτιά στο Ξυλόκαστρο, που ξέσπασε χθες, Κυριακή, το πρωί, έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς, 35 και 40 ετών.

Ειδικότερα, στους δύο αγνοούμενους άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, ανήκουν οι σοροί που βρέθηκαν απανθρακωμένες, σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, όπως υπογράμμισε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Ανάστασιος Γκιόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο άτυχοι άνδρες «δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, ήταν κάτοικοι των χωριών που δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν».

Τους δύο νεκρούς βρήκαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, κοντά στο χωριό Ελληνικό, στην περιοχή όπου κινούνταν οι δύο άνδρες.

 

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 35χρονος και ο 40χρονος πήραν τα μηχανάκια τους, χθες, Κυριακή, το βράδυ και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους, προκειμένου να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Αν και στον δρόμο τους βρήκαν πυροσβέστες, οι οποίοι τους είπαν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν φωτιά σε εξέλιξη, οι δύο άνδρες συνέχισαν την πορεία τους.

 

978

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Μετά τη μάχη με τις φλόγες, που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ροζενά, όλη νύχτα, όπως ανέφερε η πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά αρκετές ενεργές εστίες.

Τα ξημερώματα εστάλη εκ νέου μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας, για να απομακρυνθούν προς Ζάχολη, ενώ οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών και έχουν καεί σπίτια.



Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 15 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δυο μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, στην περιοχή των Ροζενών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, μιλώντας στο Action 24, ο ένας από τους δύο ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ ο δεύτερος θα αποκτούσε σε λίγους μήνες το τρίτο του παιδί.

«Ήταν ξεχωριστά παιδιά που με αγάπη για τους συγχωριανούς, έτρεξαν να βοηθήσουν» συμπλήρωσε ο κ. Γκιόλης, ο οποίος έχει καταγωγή από το ίδιο χωριό με τους δύο αδικοχαμένους άνδρες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ