22.1 C
Rhodes
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Έκλεισε η Εθνική Οδός λόγω φωτιάς – Καίει ανεξέλεγκτα η τεράστια φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Έκλεισε η Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Δερβενίου

Έκλεισε για προληπτικούς λόγους, λόγω της φωτιάς στην περιοχή των Ροζενών Κορινθίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών από τον κόμβο της Λυκοποριάς, στο 132ο χιλιόμετρο, μέχρι τον κόμβο του Δερβενίου, στο 140ο χιλιόμετρο.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση:

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτι στη Λυγιά – Έκλεισε η εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών

Πολύ δύσκολο το μέτωπο της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο που καίει ανεξέλεγκτα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με την πυροσβεστική να μετρά ήδη τεράστιες καμένες εκτάσεις και πολλά σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

Αν και η φωτιά ξεκίνησε στο Ξυλόκαστρο, μέσα σε λίγες ώρες πέρασε από τον Πύργο στη Λυγιά και έχει φτάσει μέχρι τα Τρίκαλα Κορινθίας όπου καίει σε δύσβατη περιοχή στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει φτάσει μέχρι την εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα στην Λυγιά Κορινθίας.

Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια καθώς τα χωριά Βρυσούλες, Αμφιθέα και Ρίζα βρίσκονται αμέσως μετά τη δύσβατη περιοχή που έχει «αρπάξει» φωτιά.

Πολλά ενεργά μέτωπα υπάρχουν και στην περιοχή Λυγιά. Η φωτιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πάνω πλευρά της εθνικής οδού και οι φλόγες έχουν ήδη περικυκλώσει ένα σπίτι που βρίσκεται πολύ κοντά σε πυλώνα της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στον Πύργο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ