24.9 C
Rhodes
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Λαύριο: Πώς έγινε η κινηματογραφική ληστεία σε χρηματαποστολή – Αυτό είναι το βαν που “χτύπησαν” – Σχεδόν 1,5 εκατ. η λεία

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Κινηματογραφική ληστεία διέπραξαν τέσσερις δράστες περίπου στις 15:30 της Πέμπτης, στην περιοχή του Λαυρίου, χτυπώντας όχημα χρηματαποστολής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες άρπαξαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ και η ληστεία έγινε έξω από μεγάλο κατάστημα αλυσίδας παιχνιδιών.

Οι δράστες περίμεναν οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής να βγουν από κατάστημα παιχνιδιών με τις εισπράξεις και κατόπιν να προχωρήσουν στην εκτέλεση του σχεδίου τους.

Πώς έγινε η κινηματογραφική ληστεία

Οι τέσσερις ληστές, φορώντας λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, αρχικά προσέγγισαν με το όχημά τους το πίσω μέρος του βαν της χρηματαποστολής και του έσκασαν τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο.

Παράλληλα, πέταξαν κροτίδα καπνογόνου με χρώμα και κατά πληροφορίες τοποθέτησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια απείλησαν τον οδηγό και τους υπαλλήλους με καλάσνικοφ.

Ο υπάλληλος άνοιξε την πόρτα του οχήματος με αποτέλεσμα οι ληστές να αποσπάσουν 15 σάκους με χρήματα.

 

 

 

 

 

ΛΑΥΡΙΟ ΛΗΣΤΕΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η χρηματαποστολή είχε πάρει χρήματα από πολλές επιχειρήσεις του Λαυρίου, και το κατάστημα της αλυσίδας παιχνιδιών ήταν το τελευταίο.

Επίσης οι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι δεν είχαν προλάβει να βάλουν τα χρήματα στα βαλιτσάκια χρωματισμού και δεν τα είχαν ενεργοποιήσει. Τα χρήματα ήταν σε απλούς σάκους.

Αστυνομικοί βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, ενώ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες.

Παράλληλα, ερευνούν τις κάμερες ασφαλείας από το κατάστημα για να δουν τις κινήσεις των δραστών και να ακολουθήσουν το δρομολόγιό τους.

Υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση;

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων “Βήμα” και “Νέα”, Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο σχεδιασμός της ληστείας φαίνεται να είναι λεπτομερής κι έτσι διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έφθασαν οι πληροφορίες στους δράστες της ληστείας.

Η εταιρεία που έχει την ευθύνη της ασφάλειας της χρηματαποστολής, είναι μία ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, η οποία διεκπεραιώνει αποστολές κι όπως αναγράφει στο σάιτ της “τα οχήματα των χρηματαποστολών μας διαθέτουν υψηλότατη κατηγορία θωράκισης, εξοπλίζονται με πρωτοποριακά συστήματα, κτλ”.

Εξετάζεται η περίπτωση να υπάρχει εσωτερική πληροφορία στη συγκεκριμένη υπόθεση ληστείας.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ