24.9 C
Rhodes
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Πραγματική μαχήτρια η Μαρινέλλα – Οι γιατροί μόλις ανακοίνωσαν το πρώτο καλό σημάδι

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Οι γιατροί δίνουν μάχη για να καταφέρει να ξεπεράσει τον κίνδυνο, καθώς η εγκεφαλική αιμορραγία ήταν εκτεταμένη και πρέπει να συμπληρωθεί τουλάχιστον το πρώτο 24ώρο, το οποίο θεωρείται κρίσιμο

Μία μεγάλη μάχη δίνει από χθες το βράδυ η σπουδαία τραγουδίστρια Μαρινέλλα. Μετά την κατάρρευσή της επί σκηνής στο Ηρώδειο, με την οποία «πάγωσε» το πανελλήνιο, νοσηλεύεται με εγκεφαλική αιμορραγία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία».

Η κατάσταση της είναι πολύ σοβαρή, ωστόσο έχει σταθεροποιηθεί. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να καταφέρει να ξεπεράσει τον κίνδυνο, καθώς η εγκεφαλική αιμορραγία ήταν εκτεταμένη και πρέπει να συμπληρωθεί τουλάχιστον το πρώτο 24ώρο για να υπάρχει καλύτερη εικόνα της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπάρχει ποιοτική βελτίωση στους δείκτες της, όμως πρέπει να παρέλθουν οι πρώτες ημέρες, οι οποίες ως γνωστόν είναι πολύ κρίσιμες στα εγκεφαλικά επεισόδια.

marinella

Σύντομα αναμένεται να βγει και δεύτερη ιατρική ανακοίνωση. Το πρώτο ανακοινωθέν που βγήκε τα ξημερώματα ανέφερε τα εξής:

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Ο θεράπων ιατρός

Ηλίας Κ. Πολιτάκης».

Η κατάρρευση στο Ηρώδειο

Η 86χρονη σπουδαία ερμηνεύτρια κατέρρευσε χθες το βράδυ στη σκηνή στο Ηρώδειο, ενώ τραγουδούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού ανέκτησε τις αισθήσεις της στα καμαρίνια του Ηρωδείου, ενώ, στο πλευρό της βρισκόταν από το πρώτο λεπτό ο προσωπικός της γιατρός, ο οποίος και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Η ίδια επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε στα παρασκήνια για περίπου μία ώρα πριν παραληφθεί από ασθενοφόρο, στις 22:20.

Στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκε η εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πολύ έντονο πονοκέφαλο πριν τη συναυλία.

 

Για την κατάρρευση της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής της νευροχειρουργικής στο νοσοκομείο «ΙΑΣΩ» νευροχειρουργός, Νικόλαος Μαραθεύτης.

Εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. «Σημαίνει ότι έχει σπάσει κάποιο αγγείο μέσα στον εγκέφαλο και το αίμα από αυτό διαχέεται στο εσωτερικό του εγκεφάλου. Αυτό είναι πολύ κακό γιατί πιέζεται ο εγκέφαλος, δεν λειτουργεί σωστά και δημιουργείται αυτό που λέγεται εγκεφαλικό επεισόδιο. Υπάρχουν περιπτώσεις που πριν το επεισόδιο υπάρχει μία μικρή αιμορραγία ή ο ασθενής έχει μία ζάλη και μπορεί να μην θυμάται που βρίσκεται. Συνήθως αυτό συμβαίνει λίγες ώρες πριν ή λίγα λεπτά πριν το περιστατικό. Όταν κάποιος χάνει τα λόγια του ή δεν έχει καλή ισορροπία έχει αρχίσει ήδη το αιμορραγικό εγκεφαλικό. Επίσης, το μούδιασμα στο πόδι είναι σύμπτωμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ