24.4 C
Rhodes
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Αuτός είναι ο λόγος που έδειραν την 14χρονη: «Ήθελαν να την αφήσουν λιπóθυμη – Ο πατέρας της δράστιδος, της έδινε εύσημα»

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Σοκάρει ο λόγος του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα – «Ήθελαν να την αφήσουν λιπόθυμη από το ξύλο – Ο πατέρας της δράστιδος, της έδινε εύσημα»

Ο ξυλοδαρμός της 14χρονης στη Γλυφάδα: Αποκαλύψεις που σοκάρουν την κοινή γνώμη

Συνεχίζουν να έρχονται στο φως νέες πληροφορίες για τον βάναυσο ξυλοδαρμό μιας 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στο πανελλήνιο. Η βία που υπέστη η ανήλικη από μια ομάδα περίπου 25 ατόμων, με δύο συμμαθήτριες της να παίζουν καθοριστικό ρόλο ως υποκινήτριες, έχει προκαλέσει σοκ και θυμό. Οι δύο υποκινητές της επίθεσης συνελήφθησαν, ενώ το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τη νεανική βία και τις ευθύνες που απορρέουν.

Η επίθεση οργανώθηκε έξω από κεντρικό σημείο της Γλυφάδας, με την 14χρονη να πέφτει θύμα μαζικής επίθεσης που την άφησε σοβαρά τραυματισμένη. Αυτή η επίθεση, όπως αποκαλύπτεται, δεν ήταν η πρώτη φορά που η ανήλικη βρέθηκε σε αυτή τη θέση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

Επαναλαμβανόμενη βία και ψυχολογικές επιπτώσεις

Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε σοκαρισμένος, ακόμα και μετά από δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο της δικηγορίας. «Η κατάσταση της 14χρονης και της μητέρας της είναι δραματική. Και οι δύο λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αποκάλυψε πως η επίθεση αυτή ήταν η δεύτερη κατά της μαθήτριας. «Η πρώτη επίθεση υποβαθμίστηκε, καθώς υπήρχε η άποψη στο σχολείο πως τέτοια ζητήματα πρέπει να λύνονται εσωτερικά, μεταξύ των μαθητών», πρόσθεσε.

Παρά τις ελπίδες ότι η κατάσταση θα ηρεμούσε, η βία συνεχίστηκε, φανερώνοντας τα σοβαρά προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται παρόμοια περιστατικά στα σχολεία. Το γεγονός ότι αυτή η συμπεριφορά δεν έγινε άμεσα γνωστή ή δεν λήφθηκαν σοβαρά μέτρα από το σχολείο αποτελεί ένα ακόμα σημείο προβληματισμού για τους γονείς και την ευρύτερη κοινότητα.

Η αιτία της επίθεσης

Ο λόγος πίσω από την επίθεση αποκαλύφθηκε πως σχετίζεται με την εμφάνιση και την ακαδημαϊκή απόδοση της 14χρονης. «Ήταν ένα ευπαρουσίαστο κορίτσι και πολύ καλή μαθήτρια. Αυτός ο συνδυασμός φαίνεται πως δεν ήταν αποδεκτός από τους δράστες», ανέφερε ο δικηγόρος. Μάλιστα, υπήρξε συγκεκριμένη έκκληση από την ομάδα: «Ελάτε να τη δείρουμε», η οποία έγινε με ενθουσιασμό δεκτή από το πλήθος.

Νομικά κενά και προσδοκίες

Ο δικηγόρος τόνισε τις αδυναμίες του νόμου και τα κενά που υπάρχουν στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. «Δυστυχώς, δεν νιώθουν ότι θα τιμωρηθούν», ανέφερε, προσθέτοντας πως η οικογένεια έχει λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα για να στηρίξει την κατηγορία. Ωστόσο, οι προσδοκίες τους για απονομή δικαιοσύνης είναι περιορισμένες, καθώς αναγνωρίζουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νομικό σύστημα.

Δείτε βίντεο

 

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: «Ήθελαν να την αφήσουν λιπόθυμη από το ξύλο – Ο πατέρας της δράστιδος, της έδινε εύσημα» λέει οικογενειακός φίλος

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η 14χρονη, έπειτα από την άγρια επίθεση που δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου (21/09), στη Γλυφάδα, από δύο συνομήλικές της και μία 16χρονη, ενώ την ίδια στιγμή περίπου 20 άτομα παρακολουθούσαν άπραγα τα όσα συνέβαιναν.

Οικογενειακός φίλος της 14χρονης μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το περιστατικό που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο. Όπως είπε ο άνδρας, ο πατέρας της 14χρονης και φίλος του, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ το παιδί εκτός των τραυμάτων που είναι εμφανή, έχει υποστεί σοκ.

-Τι σου έχει πει ο πατέρας;

Δυστυχώς η κατάστασή του.. μου λέει τόσο απλά, “έχω απασφαλίσει”. Και του λέω, “σε παρακαλώ, μην κάνεις καμία ανοησία, έχεις οικογένεια πίσω σου, περίμενε να δεις νομικά πως θα τραβήξει”. Μου λέει, “αν ήταν το παιδί σου πες μου τι θα έκανες”.

Δεν σου κρύβω ότι βούρκωσα, έτρεξαν τα δάκρυα μου, μπήκα στην θέση του και αισθάνθηκα πολύ άσχημα, “σε παρακαλώ”, του λέω, “επειδή είμαι απέξω και βλέπω τα γεγονότα, προσπάθησε να συγκρατηθείς, να το διαχειριστείς όσο γίνεται πιο ήρεμα”.

-Το παιδί σου είπε πως είναι;

Είναι σε άσχημη κατάσταση και από πλευράς ξυλοδαρμού και ψυχολογίας και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει έρθει ακόμα στο σχολείο, δεν μπορεί να εμφανιστεί στην κατάσταση που είναι έτσι.

-Αληθεύει ότι παραλίγο να του βάλουν και φωτιά στα μαλλιά;

Ναι, όχι μόνο αυτό, αλλά και ήθελαν να το αφήσουν και γυμνό. Να το αφήσουν γυμνό πεσμένο κάτω, λιπόθυμο από ξύλο, να της πάρουν και τα ρούχα προκειμένου να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στην Γλυφάδα και αν κυκλοφορήσει, να κυκλοφορήσει γυμνή και να την τραβήξουν και βίντεο, ναι αληθεύει.

-Και φωτιά στα μαλλιά προλάβανε να της βάλουνε;

Όχι, γιατί κάποιοι από την ίδια παρέα, που είχαν εμπλακεί, κάποιοι εντός εισαγωγικών ήταν λίγο να το πω πιο ψύχραιμοι και αν θέλεις, φοβήθηκαν να το κάνουν αυτό το πράγμα και τους απέτρεψαν.

Το σχολείο έχει χωριστεί, τα παιδιά σε δύο ομάδες, είναι η ομάδα που υποστηρίζει το θύμα και η ομάδα κατά του θύματος, διότι έκανε καταγγελία, δεν έπρεπε να κάνει καταγγελία.

Ο διευθυντής κάλεσε και τον πατέρα του θύματος αλλά και τον ένα εκ των δύο κοριτσιών γιατί το άλλο δεν είναι στο δικό μας το σχολείο. Τους γονείς λοιπόν, τους κάλεσε στο γραφείο, είναι εξοργιστικός και ο πατέρας της κοπέλας που επιτέθηκε, δηλαδή έδινε τα εύσημα στην κόρη του που χτύπησε το άλλο το κορίτσι, του είπε ενώπιον του πατέρα του θύματος, στο πρόσωπο του το είπε, καλά έκανε.

 

Τι είπε η 14χρονη στους αστυνομικούς

«Περπατούσα με φίλους μου στη Γλυφάδα. Ήρθαν παιδιά και μου είπαν ότι με ψάχνουν δύο συμμαθήτριές μου. Πήγα να τις συναντήσω στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί είδα μαζεμένα 20 άτομα. Είδα τις δύο συμμαθήτριες μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν. Τότε η μία, μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω» είπε, σύμφωνα με το STAR, η 14χρονη στους αστυνομικούς, όταν την ρώτησαν τι συνέβη.

Τα βίντεο που σοκάρουν

Όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο, μία ομάδα ανήλικων κοριτσιών πλησιάζει τη 14χρονη στο κέντρο της Γλυφάδας, όπου βρισκόταν μαζί με τις φίλες της.

Στα πλάνα, φαίνεται το θύμα να μιλάει με μία παρέα συνομηλίκων της, όταν ξαφνικά δέχεται ένα χτύπημα στο πρόσωπο από μία κοπέλα και πέφτει στο έδαφος. Η 14χρονη προσπαθεί να σηκωθεί, αλλά η ίδια κοπέλα την πιάνει από τα μαλλιά, την τραβά, την χτυπάει με γονατιές στο σώμα, την πετάει ξανά στο έδαφος 2 φορές και την χτυπάει στο πρόσωπο.

Αίσθηση προκαλεί όταν κανένα από τα άλλα παιδιά που βρίσκονται δίπλα στα κορίτσια δεν επεμβαίνει για να σταματήσει τον άγρια ξυλοδαρμό.

Δείτε το βίντεο:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ