24.9 C
Rhodes
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

«Τσιμέντωσαν» γατάκι στην Πάτρα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πυροσβέστες

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Πάτρα: «Τσιμέντωσαν» γατάκι στην Πανεπιστημίου

Το ζωάκι σώθηκε μετά από ενέργειες των κατοίκων και την επέμβαση της Πυροσβεστικής

Δεν πίστευαν στα μάτια τους ούτε οι πυροσβέστες αλλά ούτε και οι κάτοικοι της οδού Πανεπιστημίου στην Πάτρα, όταν είδαν ένα μικρό γατάκι να έχει στην κυριολεξία «θαφτεί» κάτω από το τσιμέντο!

Το νιαούρισμά του κινητοποίησε χθες το πρωί τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μάταια έψαχναν να το βρουν για να το βοηθήσουν. Πίστευαν πως κάπου είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να βγει, αλλά ποτέ δεν μπορούσαν να φανταστούν πως θα το έβρισκαν… τσιμεντωμένο κάτω από το πεζοδρόμιο!

Έψαξαν σε ένα ερειπωμένο κτήριο, μάταια όμως, γιατί άκουσαν το «κλάμα», αλλά δεν μπορούσαν να εντοπίσουν πουθενά το ζωάκι. Τελικά, κάλεσαν την Πυροσβεστική, και μετά από προσπάθειες με το γατάκι να τους «καθοδηγεί» έσκαψαν το σκαλί που είχε καλυφθεί με τσιμέντο την Παρασκευή -καθώς είναι σε εξέλιξη έργα στο σημείο- και το γατάκι σώθηκε. Το κατατρομαγμένο ζωάκι (το οποίο πιθανότατα τρύπωσε κάτω από το σκαλοπάτι του σπιτιού που εφάπτετο με το πεζοδρόμιο κατά την ημέρα των εργασιών χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν)  παρελήφθη από φοιτητές που διαμένουν στην περιοχή, οι οποίοι το τύλιξαν με κουβέρτα γιατί έτρεμε, του έδωσαν τροφή και το κράτησαν στην αγκαλιά τους για ώρες, για να συνέλθει… Οι φωτογραφίες πιστοποιούν τα όσα μας ανέφεραν οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν για τη σωτηρία του ζώου, οι οποίοι θέλησαν όμως να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Δείτε φωτογραφίες:

gataki 1gataki

gataki 2

Πηγή: gnomip.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ