23.2 C
Rhodes
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: «Λουτρό αίματος» ο Λίβανος με 356 νεκρούς – Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα – Προ των πυλών ο πόλεμος

Περισσότερα άρθρα

spot_img

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: «Λουτρό αίματος» ο Λίβανος με 356 νεκρούς – Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα στη Μέση Ανατολή

Απίστευτη σφαγή από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο.

Τεταμένη παραμένη η κατάσταση στην Μέση Ανατολή, καθώς εκατόμβη νεκρών από τις ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο, έγινε τη Δευτέρα, με Λιβανέζο αξιωματούχο να δηλώνει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία μέρα μετά το τέλος του 15ετούς εμφυλίου πολέμου στη χώρα.



Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, λίγο πριν τις 7 απόγευμα, πως βομβαρδίζει τη Βηρυτό, με μια πηγή ασφαλείας να αναφέρει ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

 

Λίγα λεπτά νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο του Λιβάνου (ANI) μετέδωσε πως το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα ένα νέο κύμα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον ανατολικό Λίβανο, σε συνέχεια μιας μέρας εντατικών βομβαρδισμών που ήδη από το πρωί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 350 ανθρώπους – τη φονικότερη μέρα στον Λίβανο από τον εμφύλιο πόλεμο – έχουν τραυματίσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, έχουν εκτοπίσει χιλιάδες οικογένειες, προκαλώντας πανικό σε κατοίκους.

Το κρατικό πρακτορείο του Λιβάνου (ANI) μετέδωσε ότι η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε νέο κύμα επιδρομών στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο νωρίς το βράδυ.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τρέπονται σε φυγή στον νότιο Λίβανο «λόγω των ισραηλινών θηριωδιών», δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Λιβανέζος υπουργός αρμόδιος για την αντιμετώπιση κρίσεων, Νάσερ Γιασίν.

 

Στους 356 ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 356 ενώ των τραυματιών σε 1.246 μεταξύ των οποίων 42 γυναίκες, 24 παιδιά και ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας. Προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και πάνω από 400 τραυματίες από τα σημερινά πλήγματα του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός διαλύει υποδομές που η Χεζμπολάχ έχτιζε επί 20 χρόνια

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) προετοιμάζονται για τα επόμενα στάδια των επιχειρήσεών τους στον Λίβανο, μετά το σημερινό κύμα αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ.



«Διαλύουμε στρατιωτικές υποδομές που η Χεζμπολάχ έχτιζε επί 20 χρόνια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πλήττουμε στόχους και προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια», λέει ο στρατηγός Χαλέβι σε κέντρο επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, σε βίντεο που δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα. 

Συνοψίζοντας, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ, υπογραμμίζει πως «όλα πρέπει να γίνουν με στόχο τη δημιουργία των (κατάλληλων) συνθηκών για την επιστροφή των (εκτοπισμένων) κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ