23.8 C
Rhodes
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Έκοψαν επίδομα οικογένειας με έντεκα παιδιά γιατί ξεπέρασε τα εισοδηματικά όρια

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Δύσκολες ώρες βιώνει η οικογένεια στρατιωτικού με έντεκα παιδιά στο Χαλάνδρι, στην οποία κόπηκε το επίδομα παιδιού, καθώς ξεπέρασαν για λίγα ευρώ το εισοδηματικό όριο.

Η Μαρία Γαλάνη και ο στρατιωτικός σύζυγός της δίνουν καθημερινά αγώνα να μεγαλώσουν τα έντεκα παιδιά τους.

Μάλιστα, μιλώντας στο Open, η πολύτεκνη μητέρα αποκάλυψε ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός στηριζόταν στο επίδομα παιδιών, ύψους 570 ευρώ τον μήνα, το οποίο κόπηκε ξαφνικά, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων, μετά από μία αύξηση στο ενοίκιο που λαμβάνουν από ένα ακίνητο.

«Έπρεπε αμέσως να στηρίξουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς και να συνδράμουν αυτή την οικογένεια. Δεν μπορεί να μπαίνει «μεζούρα» σε αυτές τις περιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

Το περιστατικό αυτό έρχεται στο προσκήνιο την ίδια στιγμή που τα νέα στοιχεία για το δημογραφικό είναι αποκαρδιωτικά.

Μέχρι το 2050 το 35% του πληθυσμού της χώρας θα είναι συνταξιούχοι και μέχρι το 2070 ο πληθυσμός θα έχει μειωθεί κατά 25%.

Ενώ το 2022 οι γεννήσεις ήταν 77.000, οι θάνατοι ανήλθαν στους 140.000.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των γυναικών που γίνονται μητέρες άνω των 40 ετών έχει πενταπλασιαστεί από τη δεκαετία του 90′.

Σύμφωνα με τους ειδικούς παρά την πρόοδο στην υποβοηθούμενη γονιμότητα, δεν αναμένεται αύξηση των γεννήσεων σε γυναίκες άνω των 40 ετών τις επόμενες δύο δεκαετίες.

 

newsbomb

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ