24.4 C
Rhodes
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαντορίνη 2008: H φρικιαστική δολοφονία της Αδαμαντίας – Την αποκεφάλισε και έκανε “περιφορά” το κεφάλι της

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ένα από στυγερότερα εγκλήματα της ιστορίας για την Ελλάδα, έγινε τον Αύγουστο του 2008 στη Σαντορίνη, προκαλώντας θλίψη και οργή στο Πανελλήνιο. Μια 25χρονη έπεσε θύμα του συζύγου της ο οποίος σε μια στιγμή παραφροσύνης την αποκεφάλισε και έκανε περιφορά το κεφάλι της στους δρόμους του νησιού.

Τα ψυχολογικά προβλήματα

Η αγαπημένη 25χρονη δασκάλα του νησιού, Αδαμαντία Καρκάλη βρήκε τραγικό θάνατο από τον 31χρονο σύζυγό της και μάγειρα, Αθανάσιο Αρβανίτη.

Η Αδαμαντία γνώριζε πως ο σύζυγός της, αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αλλά δεν ήθελε να τον εγκαταλείψει. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του Αθανάσιου στους αστυνομικούς, ο 31χρονος είχε νοσηλευτεί κατ’ επανάληψη σε ψυχιατρικά ιδρύματα και έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή. Λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων δεν είχε υπηρετήσει στο στρατό ενώ δύο ημέρες προτού σκοτώσει τη γυναίκα του, είχε επισκεφθεί, με τη συνοδεία της άτυχης Αδαμαντίας, το Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου οι γιατροί του είπαν να ακολουθήσει και πάλι θεραπευτική αγωγή.

Τι συνέβη 16 χρόνια πριν

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2007 και λίγους μήνες αργότερα, η 25χρονη δασκάλα διορίζεται στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης και μετακομίζουν και οι δυο τους στο νησί. Εκείνος αρχίζει να εργάζεται ως μάγειρας σε ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι.

Μία ημέρα πριν το έγκλημα, ο 31χρονος ζητά να δουλέψει μαζί του, ως βοηθός του και η 25χρονη Αδαμαντία. Όταν ο ξενοδόχος του ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να την προσλάβει γιατί είναι δημόσιος υπάλληλος, εκείνος εξαγριώνεται και παρά τις προσπάθειες της Αδαμαντίας να τον κατευνάσει, εκείνος δεν ηρεμεί και της ζητά να παραιτηθεί από τη δουλειά της. Η άτυχη Αδαμαντία αρνείται και έτσι ξεκινά ο άγριος καυγάς μεταξύ τους.

Ώρα μηδέν – Ο αποκεφαλισμός

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Αθανάσιος παίρνει ένα κουζινομάχαιρο και αποκεφαλίζει πρώτα το σκυλακι της 25χρονης κοπέλας και το πετά από το μπαλκόνι. Εκείνη τη στιγμή η Αδαμαντία καλεί απεγνωσμένα για βοήθεια και μετά σιωπή! Λίγα δευτερόλεπτα μετά, την αποκεφαλίζει ζωντανή, κόβοντας με άγριο τρόπο το νήμα της ζωής της, ένα καλοκαιρινό απόγευμα του Αυγούστου (03/08/2008). Η άτυχη κοπέλα έφερε επίσης στο σώμα της συνολικά 10 μαχαιριές, οι περισσότερες στο θώρακα και μία στο λαιμό. Μάλιστα οι 7 από αυτές ήταν μετά από τον αποκεφαλισμό. “Πρόκειται για ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα, ακόμη και για εμάς που έχουμε αντιμετωπίσει τόσες δολοφονίες. Συνήθως οι δράστες σκυλεύουν το πτώμα του θύματός τους όταν αυτό έχει πεθάνει. Αυτός ο παρανοϊκός άνθρωπος όμως, αποκεφάλισε τη γυναίκα του ενώ αυτή ήταν ζωντανή”, είχε δηλώσει ο ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.

Έκανε βόλτες στο νησί κρατώντας το κεφάλι της 25χρονης στα χέρια του

Μετά από τη στυγερή δολοφονία, ο 31χρονος πήρε το κομμένο κεφάλι στα χέρια του και βγήκε στους δρόμους του νησιού, συγκεκριμένα στο Βούρβουλο, κάνοντας τους πάντες να παγώσουν με την φρικιαστική εικόνα. Μάλιστα, στο ένα χέρι κρατούσε το κεφάλι της 25χρονης Αδαμαντίας, και στο άλλο το κουζινομάχαιρο με το οποίο τη σκότωσε.

Προσοχή σκληρές εικόνες

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Τον πυροβολούσαν και δεν έπεφτε κάτω ούτε έβγαζε αίμα

Είχε διανύσει μια απόσταση περίπου 800 μέτρων όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. Στο ένα περιπολικό ήταν ένας ανθυπαστυνόμος που δεν είχε μαζί του το όπλο του κι ένας αρχιφύλακας, ενώ στο άλλο ήταν τρεις άοπλοι δόκιμοι. Ο δράστης προσποιήθηκε ότι θα παραδοθεί και ξάπλωσε στο έδαφος. Ακολούθως όμως επιτέθηκε στον αρχιφύλακα που πήγε να τον συλλάβει και τον τραυμάτισε με το μαχαίρι στο στόμα.

Ο αρχιφύλακας τον πυροβόλησε δύο φορές πετυχαίνοντάς τον στο θώρακα. Παρʼ όλα αυτά, ο δράστης κατάφερε να μπει στο ένα περιπολικό (πετώντας παράλληλα το κομμένο κεφάλι στο δεύτερο αυτοκίνητο), στο οποίο οι αστυνομικοί είχαν αφήσει τα κλειδιά στη μίζα πιστεύοντας ότι ο 31χρονος είναι νεκρός. Μετά την επιβίβασή του στο περιπολικό ο δράστης ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε προς τα Φηρά. Λόγω της μεγάλης αιμορραγίας έχασε σταδιακά τις αισθήσεις του, με συνέπεια να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί μʼ ένα μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν δύο 26χρονες γιατροί (η Ανδριανή Νερουλά και η Καλλιόπη Στράκα) που έκαναν το αγροτικό τους στο Κέντρο Υγείας Θήρας.

Τελικά, ο φονιάς συνελήφθη όταν δύο περιπολικά εμβόλισαν το όχημά του. Εντούτοις, ο δράστης επιτέθηκε και πάλι στους αστυνομικούς, με συνέπεια ένας από αυτούς να πυροβολήσει πέντε φορές. Από τον εξοστρακισμό μιας σφαίρας τραυματίστηκε στο πόδι η 21χρονη φοιτήτρια Δήμητρα Πανταζοπούλου.

Μάλιστα ένας αστυνομικός κατάφερε να τον πυροβολήσει τρεις φορές στο θώρακα και το συκώτι, αλλά ο 31χρονος δεν έπεφτε στο έδαφος ούτε έβγαζε αίμα. Αυτό ιατρικά έχει εξηγηθεί λόγω της υπερβολικής αδρεναλίνης που είχε εκείνη τη στιγμή και του αγγειοσπασμού.

“Του ρίχναμε και δεν έπεφτε, ήταν σε κατάσταση αμόκ”, κατέθεσαν οι αστυνομικοί που τελικά τον συνέλαβαν.

Χωρίς ίχνος μετάνοιας στο δικαστήριο

Στο δικαστήριο ο Αθανάσιος Αρβανίτης, καθόταν απαθής και χωρίς ίχνος μετάνοιας και άκουγε όλα όσα είχε κάνει στην 25χρονη Αδαμαντία, που πριν ένα χρόνο είχαν παντρευτεί. Ο 31χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, κρίνοντας ότι είχε πλήρη καταλογισμό για όσα έκανε.

Πηγή: Woman Toc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ