26.3 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την επισκευή και αναβάθμιση των μονάδων αφαλάτωσης Δήμου Λέρου

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Με θερμά λόγια ο Δήμαρχος του νησιού Τιμόθεος Κωττάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για την δρομολόγηση σειράς σημαντικών έργων

Την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο της προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού για την επισκευή και λειτουργική αναβάθμιση των υφισταμένων μονάδων αφαλάτωσης του Δήμου Λέρου που έχουν υποστεί σημαντική καταπόνηση και φθορές, ανακοίνωσαν σήμερα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης.

Οι μονάδες είχαν σοβαρά προβλήματα και απέδιδαν μόνο κατά το 10% της δυναμικότητάς τους.

Με ιδιαιτέρως  θερμά λόγια ο Δήμαρχος Λέρου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για την δρομολόγηση σειράς σημαντικών έργων του νησιού, ενώ με τη σειρά του ο κ. Χατζημάρκος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες για τη δουλειά και την εμπιστοσύνη, ενώ τόνισε ότι οι ευχαριστίες ανήκουν στους συνεργάτες του στην Περιφέρεια που υπερβάλλουν εαυτόν για να προχωρήσουν τα έργα.

Η σύμβαση ανέρχεται σε 583.186 ευρώ με φορέα χρηματοδότησης το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Αναφορά έγινε επίσης στο έργο της αποκατάστασης της σπηλαίωσης του λιμανιού στο Λακκί, με την επισήμανση του Περιφερειάρχη ότι τόσο συντήρηση της αφαλάτωσης όσο και η αποκατάσταση του λιμανιού, είναι έργα εκτός αρχικού προγραμματισμού.

Αναφορά έγινε επίσης στο έργο του τουριστικού αγκυροβολίου, όσο και στις σύγχρονες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων της Λέρου, έργο που έχει επίσης δρομολογηθεί από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, με τον Δήμαρχο Λέρου να επισημαίνει ότι σημαντικά ζητήματα ζωτικής σημασίας για τη Λέρο, οδηγούνται πλέον  – μετά από πολλά χρόνια – στην λύση τους, μεταφέροντας στον Περιφερειάρχη τις ευχαριστίες της λεριακής κοινωνίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ