24.4 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Καταγγελίες σοκ για τον”πεθερό” της Νταϊάνα, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: “Μας βίαζε” λένε πρώην εργαζόμενές του στα Harrods

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Πέντε γυναίκες υποστηρίζουν ότι βιάστηκαν από το πρώην μεγάλο αφεντικό των Harrods, τον παρολίγον “πεθερό” της Νταϊάνα, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

Οι γυναίκες που μίλησαν στο BBC, λένε ότι οι καταγγελλόμενοι βιασμοί συνέβησαν την περίοδο που εργάζονταν στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου.

Το BBC έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες από περισσότερες από 20 γυναίκες πρώην υπαλλήλους στο πολυκατάστημα, που λένε ότι ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, τους είχε επιτεθεί σεξουαλικά, ενώ ορισμένες από αυτές καταγγέλλουν και βιασμούς.

“Al-Fayed: Predator at Harrods”

Το ντοκιμαντέρ και το podcast με τίτλο: “Al-Fayed: Predator at Harrods” (“Αλ Φαγιέντ: Ένα αρπακτικό στα Harrods” παρουσιάζει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κατά την περίοδο που το διάσημο πολυκατάστημα της βρετανικής πρωτεύουσας ήταν στην ιδιοκτησία του, ο Αλ Φαγιέντ είχε καταφέρει να επιβάλει νόμο σιωπής.

Μετά τις αποκαλύψεις, οι σημερινοί ιδιοκτήτες του Harrods δήλωσαν ότι είναι “σε απόλυτο σοκ” μετά τις καταγγελίες και ότι ζητούν, από την πλευρά, τους “ειλικρινά συγγνώμη” από τα θύματα.

“Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ήταν ένα τέρας”

Τα καταγγελλόμενα περιστατικά σημειώθηκαν στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Σεντ Τροπέ και το Άμπου Ντάμπι.

“Του έκανα σαφές ότι δεν ήθελα να συμβεί αυτό. Δεν έδωσα συγκατάθεση. Ήθελα απλώς να τελειώσει”, είπε μια από τις γυναίκες, η οποία λέει ότι ο Αλ Φαγιέντ τη βίασε στο διαμέρισμά του στο Park Lane.

Μια άλλη γυναίκα λέει ότι ήταν έφηβη όταν τη βίασε σε κτίριο στην περιοχή Mayfair. “Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ήταν ένα τέρας, ένα σεξουαλικό αρπακτικό χωρίς καμία απολύτως ηθική”, είπε άλλη καταγγελλουσα, προσθέτοντας ότι όλο το προσωπικό στο Harrods ήταν ενήμερο για τα “παιχνίδια” του.

“Ήμασταν όλοι τόσο φοβισμένοι. Καλλιέργησε συειδητά τον φόβο. Αν έλεγε “πήδα” οι υπάλληλοι θα ρωτούσαν “πόσο ψηλά;”

 

Ο Αλ Φαγιέντ είχε κατηγορηθεί και όσο ακόμα ήταν εν ζωή. Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, αυτή τη φορά οι καταγγελίες είναι πολύ πιο σοβαρές και σαφώς τεκμηριωμένες. Επίσης, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι πολλές περισσότερες γυναίκες έχουν δεχτεί επθέσεις από τον πατέρα του τελευταίου συντρόφου της πριγκίπισας Νταϊάνα, του Ντόντι Αλ Φαγιέντ που σκοτώθηκε μαζί της στην τραγική καταδίωξη από τους παπαράτσι στο Παρίσι, το 1997.

Η επιχειρηματική σταδιοδρομία του Αλ Φαγιέντ ξεκίνησε στους δρόμους της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, όπου πουλούσε ανθρακούχα ποτά στους περαστικούς. Ο γάμος του όμως με την αδερφή ενός εκατομμυριούχου Σαουδάραβα έμπορου όπλων τον βοήθησε να δημιουργήσει νέες σχέσεις και να χτίσει μια επιχειρηματική αυτοκρατορία.

Μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1974 και ήταν ήδη γνωστό δημόσιο πρόσωπο όταν ανέλαβε τα Harrods το 1985.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ