24.9 C
Rhodes
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ. Χατζημάρκος για το μεταναστευτικό: “Όλοι ψάχνουν για τον ανόητο με φιλότιμο. Δεν θα επιτρέψω ξανά σε κανέναν να μας αντιμετωπίσει ως ανόητους, ως το άλλοθι κανενός”

Περισσότερα άρθρα

spot_img

” Οι τοποθετήσεις του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο, δήλωσε ο Περιφερειάρχης

Για το μεταναστευτικό ζήτημα και τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Ρόδο ρωτήθηκε σήμερα ο Περιφεειάρχης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αφού υπενθύμισε τι είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2023, όταν επιχείρησε και τότε να διαμορφώσει ένα χώρο κατάλληλο για την προσωρινή παραμονή των μεταναστών, με αποκορύφωμα την κλήση του από την Εισαγγελία παρότι ο ίδιος είναι δια νόμου υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία, και παρότι είχε ληφθεί η σχετική απόφαση από όλους τους τοπικούς φορείς που συμμετείχαν σε σύσκεψη για το  ζήτημα αυτό, δήλωσε σε αυστηρό τόνο:

“Είδα τις τοποθετήσεις του δημάρχου της Ρόδου, του κυρίου Κολιάδη. Πρέπει να σας πω ότι με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Το ερώτημα είναι ποιος έχει την ευθύνη φύλαξής τους εφόσον είναι κατά τον νόμο κρατούμενοι. Επειδή κανένας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό, όλοι ψάχνουν για τον ανόητο με φιλότιμο. Δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά να εμπλακεί Περιφέρεια σε τέτοια συζήτηση ή σε τέτοια πρωτοβουλία. αν δεν μας γνωρίσουν γραπτώς και μόνο και όχι προφορικά μέσα σε οποιαδήποτε σύσκεψη, ποια υπηρεσία σε όποια πρόχειρη δομή, όπου κι αν είναι αυτή, ποιος θα είναι ο υπεύθυνος, Αν δεν μου απαντήσουν γραπτώς ποιος θα είναι υπεύθυνος για την φύλαξή τους, δεν πρόκειται να συμμετέχω σε καμία τέτοια συζήτηση και σε καμία τέτοια πρωτοβουλία. Δεν θα επιτρέψω ξανά σε κανέναν να μας αντιμετωπίσει ως ανόητους,  ως το άλλοθι κανενός. Αν κάποιες υπηρεσίες δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ή έχουν μια εσωτερική κόντρα. Αυτό είναι πρόβλημα, το οποίο πρέπει να λυθεί από την Αθήνα, για να αποκατασταθεί η ηρεμία σε αυτόν τον τόπο”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ