27.4 C
Rhodes
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Κόμβος Φανερωμένης – Αεροδρόμιο: Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια η δημοπράτηση του έργου ανακατασκευής του οδικού δικτύου

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του έργου ανακατασκευής του οδικού δικτύου από τον κόμβο της Φανερωμένης έως το Αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, ανακοίνωσε μέσα από τα social media ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Το έργο είναι προϋπολογισμού 8.193.111,11 €.

Στην ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

Ο δρόμος που οδηγεί από την πόλη της Ρόδου στο αεροδρόμιο της, έχει εξαιρετικά μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και ταυτόχρονα έχει υποστεί βαριά κακοποίηση από έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που τον έσκαψαν πολλάκις και άφησαν σε αυτόν τα βαθιά σημάδια τους. Οπως γίνεται συνήθως, απολογούνται άλλοι απο αυτούς που το οφείλουν.
Προχωράμε στην ριζική ανακατασκευή του δρόμου αυτού σε όλο το μήκος του και μόλις λάβαμε το πράσινο φως, μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης, από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπογραφή της σχετικής εργολαβικής σύμβασης.
Λίγα λόγια για τα έργα συνολικά: τα έργα απαιτούν πλέον πολύ υψηλό επίπεδο οργάνωσης και μεγάλη περίοδο προετοιμασίας. Αυτό, γιατί η περίοδος κατά την οποία γινόντουσαν χωρίς καμία αδειοδότηση και τεκμηρίωση, πέρασε ανεπιστρεπτί. Η αλλαγή αυτή έχει φέρει μεγάλη αύξηση στον χρόνο υλοποίησης, αλλά κανείς δεν μπορεί πλέον να επιχειρηματολογήσει υπέρ των καταστάσεων κατά τις οποίες γινόντουσαν έργα χωρίς καμία αδειοδότηση και συχνά και χωρίς καμία σχέση με το ιδιοκτησιακό της γης! Ταυτόχρονα, έχει αλλάξει ριζικά και η διαδικασία των δημοπρατήσεων. Σήμερα, γίνονται ηλεκτρονικά, ο έλεγχος είναι σε πολλά επίπεδα, ενδιάμεσα και τελικός, και το νομικό περιβάλλον έχει δώσει επίσης πολλά επίπεδα προσφυγών στους συμμετέχοντες .
Εμείς, αυτό το χαρακτηρίζουμε πρόοδο. Έχουμε φυσικά παρατηρήσεις αλλά δεν καταφεύγουμε στην συνήθη γκρίνια για την αναζήτηση άλλοθι. Δουλεύουμε παραπάνω για να καλύψουμε τις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος μια καλύτερα οργανωμένης χώρας.
Αυτό το επίπεδο οργάνωσης της χώρας, δέχεται καθημερινά την σκληρή κριτική του χθες, της πολιτικής της αρπακόλας.
Καμία επιστροφή δεν επιτρέπεται,
Καμία υποχώρηση.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ