23.8 C
Rhodes
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis για το ΠΑΣΟΚ: Μάχη Δούκα, Διαμαντοπούλου για το β΄γύρο – Πρώτος ο Ανδρουλάκης

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Η έρευνα της Metron Analysis, που δημοσιεύθηκε στα “Τα Νέα”, αναδεικνύει ένα ανοιχτό σκηνικό για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τρεις βασικούς υποψήφιους να διεκδικούν τη θέση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, Αννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας φαίνεται πως θα δώσουν μάχη για το ποιος θα καταφέρει να κερδίσει τον δεύτερο γύρο, εφόσον δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία στον πρώτο.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ψηφοφόρων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό υποστήριξης στον πρώτο γύρο, με το ποσοστό του να κυμαίνεται από 24% έως 38%.

Ακολουθούν ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου με μικρές και εναλλασσόμενες διαφορές.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστά που κυμαίνονται από 24% έως 28%, διατηρώντας το προβάδισμα στον πρώτο γύρο. Η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με ποσοστό 20% έως 25%, ενώ ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει το 21% έως 23%, διατηρώντας ελπίδες για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο.

Προτίμηση προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Νίκος Ανδρουλάκης:
24% (Ορια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
28% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Χάρης Δούκας:
21% (Ορια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
23% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Αννα Διαμαντοπούλου:
20% (Ορια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
25% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Παύλος Γερουλάνος:
14% (Ορια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
16% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν).

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στον δεύτερο γύρο, η Άννα Διαμαντοπούλου φαίνεται να προηγείται του Δούκα με ποσοστό 49%-45%, ενώ σε αναμέτρηση μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, ο Ανδρουλάκης κερδίζει με 43%-41%. Ο Γερολυμάτος φαίνεται να κερδίζει και τους δύο αντιπάλους του στα σενάρια δεύτερου γύρου.

Η έρευνα παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση, με τον Ανδρουλάκη να κερδίζει υποστήριξη από το κέντρο-αριστερά και τον Δούκα να συγκεντρώνει δυνάμεις από την κεντροδεξιά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν μικρότερη εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά στήριξης 7% και 19% αντίστοιχα.

Η έκβαση των εκλογών φαίνεται αβέβαιη, καθώς η διαμόρφωση των τελικών ποσοστών θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων και τις δυναμικές που θα αναπτυχθούν στον δεύτερο γύρο.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ