24.4 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ζήτησε τα κλειδιά του γραφείου του – Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για το ποιος είναι πρόεδρος

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Χάος επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιστρέφει στην Αθήνα όχι μόνο για να ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του, αλλά και για να πάρει πίσω τη θέση του προέδρου.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει συζήτηση για το εάν έπρεπε να απομακρυνθεί από την προεδρία του κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση της μομφής εναντίον του ή εάν θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι την εκλογή ή έστω μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

Το καταστατικό του κόμματος δεν το ξεκαθαρίζει και στην Κεντρική Επιτροπή, που είναι το αποφασιστικό όργανο, δεν ετέθη από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ή τα άλλα στελέχη.

Η συζήτηση άνοιξε μετά από δημόσια παρέμβαση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφώντας Κοντιάδη.

Πληροφορίες από μέλη της ΠΓ σχετικά με την καθαίρεση Κασσελάκη, τονίζουν ότι στην ΚΕ της 7ης Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε ομόφωνα ότι είναι έκπτωτος από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που τεκμαίρεται και από την απόφαση του ίδιου Οργάνου περί αντικατάστασής του στη ΔΕΘ από τον Νίκο Παππά.

Άλλα μέλη της ΠΓ επιβεβαιώνουν στο μεταξύ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ειδοποίησε νωρίτερα ότι θέλει τα κλειδιά του γραφείου του στην Κουμουνδούρου και ότι σκοπεύει να πάει.

Οι διάλογοι με Σβίγκου και Μαυροκεφαλίδη: “Εσύ είσαι πρόεδρος”

 

 

Μάλιστα, έγιναν και απανωτά τηλεφωνήματα μεταξύ στελεχών του κόμματος, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιος είναι πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, κάλεσε στο τηλέφωνο τη Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το ερώτημα: Μετά το αποτέλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής, πλέον, με βάση το καταστατικό, ποιος είναι υπεύθυνος διοικητικά και ποινικά;

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να μίλησε αόριστα, ότι αποφάσισε για αυτό η Κεντρική Επιτροπή, χωρίς όμως να δίνει ξεκάθαρη απάντηση.

Στη συνέχεια, πληροφορίες του Alpha αναφέρουν πως τη Ράνια Σβίγκου πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, θέτοντας εκ νέου το ερώτημα ποιος έχει τη διοικητική και ποινική ευθύνη για το κόμμα.

ου απάντησε πως “δεν είσαι εσύ γιατί έχεις καθαιρεθεί από την Κεντρική Επιτροπή”. Στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Κασσελάκη, ο οποίος ζητούσε να του υποδείξει ένα πρόσωπο, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τον παρέπεμψε για περισσότερες εξηγήσεις στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, τον διευθυντή του κόμματος που είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά θέματα.

Σε επικοινωνία του με τον κ. Μαυροκεφαλίδη, ο κ. Κασσελάκης έθεσε, επί της ουσίας, το ίδιο ερώτημα. Αυτός, με τη σειρά του, φέρεται να του απάντησε πως με βάση τον νόμο “παραμένεις εσύ πρόεδρος μέχρι το έκτακτο συνέδριο εκτός αν υπογράψεις πληρεξούσιο”.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως δεν πρόκειται να υπογράψει κάποιο πληρεξούσιο από τη στιγμή που δεν ξέρει τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Ύστερα από όλα αυτά η Ράνια Σβίγκου αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία στόχο έχει να επιβεβαιώσει την καθαίρεση Κασσελάκη.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ