19.3 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Κακοκαιρία Atena: Πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας από τη νεροποντή – “Ποτάμια” οι δρόμοι, εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στην πρωτεύουσα άνοιξαν οι ουρανοί για μερικά λεπτά, με έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες προκάλεσαν προβλήματα σε διάφορες περιοχές του κέντρου αλλά και γενικότερα του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί 51 κλήσεις για την Αττική κυρίως από περιοχές του δήμου Αθηναίων (Πατήσια- Κυψέλη) αλλά και από Ψυχικό και Γαλάτσι.

 

 

Από αυτές, οι 34 κλήσεις είναι για αντλήσεις υδάτων, οι οκτώ για κοπές δέντρων και οι εννέα για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Από την καταιγίδα, αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία. Στον Ευαγγελισμό μηχανάκια παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Ακόμα και μεγάλοι δρόμοι, όπως η Λεωφόρος Μεσογείων, έγιναν “ποτάμι”.

Σοκαριστικά είναι τα βίντεο του TheTOC από τους Αμπελόκηπους, όπου το νερό κάλυψε σχεδόν εξολοκλήρου τα αυτοκίνητα και παρέσυρε κάδους σκουπιδιών. Μάλιστα, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα ΙΧ τους.

 

 

 

 

 

 

 

Την ίδια ώρα, το 112 ήχησε σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Το μήνυμα προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από απόψε έως και αύριο το πρωί.

 

Η κακοκαιρία “Atena” έδειξε τα δόντια της σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κεφαλλονιά.

Στη Ζάκυνθο δρόμοι πλημμύρισαν. Από την σφοδρή βροχόπτωση και τους δυνατούς ανέμους 4 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους στον Μαχαιράδο.

Μια μπουλντόζα στο Μετόχι προσπαθούσε να ανοίξει τον δρόμο, όταν ένας τοίχος κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά και έπεσε μέσα στον δρόμο.

Ζημιές από την κακοκαιρία, προκλήθηκαν και σε παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού.

Και η Κέρκυρα αντιμετώπισε προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας που έφερε μαζί της καταιγίδες και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Το δυνατό μπουρίνι έπληξε και το Αργοστόλι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο παραλιακός δρόμος και οι οδηγοί να μην μπορούν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους.

Δύσκολη ήταν η νύχτα και στο Αγρίνιο από την σφοδρή καταιγίδα.

Το πρωί, στην παραλία της Πούντας ένας μεγάλος υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του.

Από το μεσημέρι η κακοκαιρία Atena άρχισε να χτυπά περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Εύβοια.

Οι ισχυροί άνεμοι και η δυνατή βροχή έριξαν ένα δέντρο στη μέση του δρόμου διακόπτοντας την κυκλοφορία προς το χωριό Παπάδες της Βόρειας Εύβοιας.

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα σε Χαλκιδική, Άρτα, Παξούς και Πάτρα.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 08:30 το πρωί έχουν καταγραφεί στους μετεωρολογικούς σταθμούς Ζακύνθου και Κέρκυρας με 70 mm βροχής. Ακολουθούν οι σταθμοί στην Αχαΐα, στην Κέρκυρα και τους Παξούς.

 

 

 

Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων(ΕΔΕΚ), που εκδόθηκε σήμερα στις 13:30 τοπική ώρα, η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια).

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

2. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

3. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Άγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ