27 C
Rhodes
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη – “Είμαι λυτρωμένος” η πρώτη του αντίδραση

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη από την ΚΕ του κόμματος. Με Νίκο Παππά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης(ΔΕΘ) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, συνολικά ψήφισαν 286 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των οποίων οι 210 πήγαν στην κάλπη και οι 64 ψήφισαν τηλεφωνικά, ενώ 9 ήταν οι αποχές. Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 163 μέλη, κατά ψήφισαν 120, δύο παρόν και ένα άκυρο. Οι προαπαιτούμενες ψήφοι για να “περάσει” η πρόταση μομφής ήταν οι 148 θετικές.

Μετά το αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος και εκκινούν οι διαδικασίες για εκλογή νέου αρχηγού από την βάση του κόμματος. Πρώτος σταθμός θα είναι η σύγκλιση εκτάκτου Συνεδρίου, ενώ ο ίδιος ο Κασσελάκης τόνισε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Την καθιερωμένη ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα δώσει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς.

Ο Παύλος Πολάκης είναι υποψήφιος πρόεδρος, όπως ανακοίνωσε χθες ο ίδιος.

Η αντίδραση Κασσελάκη

“Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη δευτερολογίά του μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του.

Η διαδικασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζεται προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις γύρω από τη διοργάνωση της εκλογικής πια διαδικασίας. Θα συζητήσουν για τη μορφή του έκτακτου συνεδρίου.

H έξοδος Κασσελάκη από τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ:

Η πρόταση μομφής και η υποψηφιότητα Πολάκη

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατατέθηκε χθες στην Κεντρική Επιτροπή από τους “87”, λίγα λεπτά αφότου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους αμφισβητίες του να καταθέσουν πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Στο βήμα ανέβηκε μετά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έθεσε ζήτημα ηγεσίας. “Πίστεψα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον στήριξα. Επεσα έξω, δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ” είπε ο βουλευτής Χανίων, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ
thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ