24.4 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΔΕΘ: Τι έδωσε και τι πήρε σε φόρους ο Πρωθυπουργός

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στο φορολογικό πακέτο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ προβλέπει την κατάργηση του ειδικού φόρου σταθερής τηλεφωνίας, που ανέρχεται σε 5% για συνδέσεις οπτικής ίνας με ταχύτητες άνω των 100Mbps.

Στοχευμένες μικρές αυξήσεις, αλλά και ρυθμίσεις που δίνουν ώθηση στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης ανακοίνωσε από το βήμα της 88ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Βέβαια, απέφυγε να περιγράψει σε σχέση με τα εισοδήματα και την ακρίβεια έναν οδικό χάρτη “δομικών” λύσεων.

Στο δε στεγαστικό προγράμματα για λαϊκές κατοικίες αλλά και στο “Σπίτι μου ΙΙ”, πολλοί σημειώνουν ότι έχει περιορισμένη εμβέλεια αλλά και ουσιαστικά ωθεί προς τα πάνω τις τιμές.

Στον αντίποδα ανακοίνωσε 400 εκατομμύρια για δάνεια έως 20.000 ευρώ με μηδενικό επιτόκιο και στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση χιλιάδων παλαιών κατοικιών και απαλλαγή από τον φόρο ενοικίου για 3 χρόνια, για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν κλειστά ακίνητα ή εάν μετατρέψουν σε μακροχρόνια μία βραχυχρόνια μίσθωση.

Κοστολόγησε, δε, το όλο πρόγραμμα, στα 3,5 δισ. “Οι δαπάνες μας για το 2025 είναι σωστά ζυγισμένες και αναλύονται σε τρεις κατηγορίες, με πρώτη την άμυνα. Εκεί θα κατευθυνθούν το 2025 κάτι παραπάνω από 1,6 δισ. Είναι αυξημένα κατά 850 εκατομμύρια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ναι, γιατί το 2025 θα παραλάβουμε την πρώτη φρεγάτα Belh@rra, τον «Κίμωνα».

Ακόμα 1 δισεκατομμύριο θα αφορά την αύξηση της στρατιωτικής δαπάνης και 1 δισ. θα διατεθεί σε στοχευμένες κοινωνικές κατηγορίες.

 

news247

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ