24.9 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνελήφθη ο 27χρονος που πέταξε την τσάντα με τις χειροβομβίδες στο Κερατσίνι

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες που, στις 31 Αυγούστου, πέταξε ένα σακίδιο με χειροβομβίδες ενώ τον καταδίωκε περιπολικό στο Κερατσίνι.

Μέσα σε σακίδιο αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τέσσερις χειροβομβίδες, ένα περίστροφο και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Ο 27χρονος παραδόθηκε με τον δικηγόρο του. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Το πληροφορήθηκε και παραδόθηκε. Προφορικά είπε ότι αγόρασε τις χειροβομβίδες από το κέντρο της Αθήνας προς 400 ευρώ τη μια, ενώ είχε το περίστροφο εδώ και χρόνια.

Στο παρελθόν είχε απασχολήσει για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ο 27χρονος κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή και μεταφορά χειροβομβίδων.

Tι είχε προηγηθεί

Υπενθυμίζεται πως συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στην ΕΛ.ΑΣ όταν άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έπειτα από καταδίωξη που προηγήθηκε πέταξαν στο οδόστρωμα στην περιοχή του Κερατσινίου σακίδιο.

Μέσα σε σακίδιο αστυνομικοί εντοπίστηκαν τέσσερις χειροβομβίδες, ένα περίστροφο και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έκριναν ύποπτους τους δυο επιβαίνοντες στο όχημα και τους έκαναν σήμα προκειμένου να τους ελέγξουν.

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας όμως ανέπτυξε ταχύτητα και ξεκίνησε καταδίωξη. Την ώρα που διέρχονταν την οδό Αναπαύσεως και Πλάτωνος στο Κερατσίνι, ο οδηγός της μηχανής πέταξε το σακίδιο μέσα στο οποίο υπήρχαν οι χειροβομβίδες και ο οπλισμός.

Μάλιστα σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και το δελτίο ταυτότητας του οδηγού. Πρόκειται για έναν 27χρονο που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Μάλιστα, είναι στην ομάδα εκβιαστών του επονομαζόμενου “Μανιάτη του Πειραιά”.

Στελέχη της ασφάλειας εκτιμούν πως τα δυο άτομα, είτε ετοίμαζαν κάποια επίθεση με στόχο άτομο του χώρου της νύχτας, είτε είχαν σκοπό να αποθηκεύσουν σε συγκεκριμένο σημείο τις χειροβομβίδες και τον οπλισμό.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ