22.1 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Στον Βόλο ο Κασσελάκης για τα νεκρά ψάρια: Υπεύθυνο το επιτελικό κράτος Μητοστάκη για το μπάχαλο – Ζήτησε παραιτήσεις

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στον Βόλο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο του χειμάρρου Ξηριά όπου έχει τοποθετηθεί το προστατευτικό δίχτυ για την αποτροπή της επιβάρυνσης του Παγασητικού, κοντά στην ιχθυόσκαλα Βόλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το thenewspaper.gr, μίλησε για το μείζον ζήτημα της πρωτοφανούς περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του Παγασητικού Κόλπου, τις αλυσιδωτές περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις, αλλά και την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Οπως γράφει ο taxydromos.gr, o κ. Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μαγνησίας, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, είδε από κοντά το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που έχει σημειωθεί στην περιοχή και ενημερώθηκε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από τους φορείς.

Μάλιστα, ενημερώθηκε και για την υγειονομική ταφή που πραγματοποιείται σε περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Κασσελάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μπάχαλο, όπως είπε, που δημιουργήθηκε στον Παγασητικό. Κάλεσε σε παραιτήσεις τους αρμόδιους και τους έχοντες θέσης ευθύνης στα συναρμόδια υπουργεία να παραιτηθούν, ενώ εξήρε το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οπως είπε, είναι τραγικό εν έτει 2024 και σε μία Θεσσαλία που έχει υποστεί τόσα μετά τις πλημμύρες, να μην υπάρχει σχέδιο πρόληψης για την άμεση αντιμετώπιση μίας τόσο μεγάλης οικολογικής καταστροφής.

Για τις πλημμύρες

Ο κ. Κασσελάκης, όπως γράφει το magnesianews.gr, ζήτησε έργα μόνιμης αποκατάστασης και όχι ασπιρίνες. Ακόμη ζήτησε να διοχετεύονται τα νερά της λίμνης στο Αιγαίο, ώστε να τελειώνει άπαξ η αγωνία των κατοίκων της Θεσσαλίας, για τα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, αυτά τα φαινόμενα δεν γίνονται ξαφνικά, υπήρχαν πολλοί καθηγητές Πανεπιστημίων που είχαν αναφερθεί στις πιθανές επιπτώσεις του Daniel στο οικοσύστημα και η ερώτηση είναι γιατί δεν υπήρχε επιτήρηση, γιατί δεν υπήρχε διοικητική εποπτεία. Που χάθηκε αυτή η μπάλα; Είναι κλασικό παράδειγμα πολύ λυπηρό και για μας τον ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που το περιβάλλον και η κλιματική προσαρμογή αποτελεί κομβικό ταυτοτικό ζήτημα το να βλέπεις μια τέτοια τεράστια οικολογική καταστροφή σε επηρεάζει πολύ βαθιά, πάρα από τις οικονομικές επιπτώσεις στον τόπο που έχει βασανιστεί τον τελευταίο χρόνο και απ’ ότι φαίνεται δυστυχώς ερημώνει”, επεσήμανε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε γιατί υπήρχε αυτό το μπάχαλο, μεταξύ ενός υπουργείου Περιβάλλοντος που σιωπά, ενός ΟΦΥΠΕΚΑ που υποτίθεται ότι είχε την αρμοδιότητα από τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, από έναν ΟΔΥΘ ΑΕ, ο οποίος ακόμη δεν έχει διοικητικό συμβούλιο και από την Περιφέρεια, η οποία αναγκάστηκε να παρέμβει στο τέλος.
“Αυτά τα ζητήματα είναι που φέρνουν στο προσκήνιο τη σημασία της ευθύνης. Υπάρχει διοικητική και πολιτική ευθύνη και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανέναν να λαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί. Αναμένουμε, πέρα από τις λύσεις για αποκατάσταση και αποζημιώσεις στην τοπική κοινωνία, όχι ασπιρίνες αλλά πραγματικές λύσεις, αναμένουμε επιτέλους να δούμε από την κυβέρνηση αποπομπή όσων ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση”, τόνισε ο κ. Κασσελάκης. Εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση αυτή, είπε ότι τον πληγώνει ως Έλληνα πολίτη να βλέπει πρωτοσέλιδα παγκοσμίως για μια τέτοια οικολογική καταστροφή και τόνισε ότι αυτή είναι η Ελλάδα.

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, που προβλέπει έργα που θα φέρνουν ακόμη περισσότερο νερό στην Κάρλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η πρώτη του αντίδραση είναι ότι δεν υπάρχει πρωθυπουργός στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια. Στον Ιανό είχε έρθει ξανά στην Θεσσαλία και υποσχέθηκε ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια, που βρίσκεται τόσα χρόνια;

“Η πλήρης υποδομή που χρειάζεται η Θεσσαλία κοστίζει 500 εκ. €. Οι ζημιές αυτές χρεοκοπούν τη γενιά μου και τις μικρότερες γενιές και είναι ανήθικο αυτό να συμβαίνει στην Ελλάδα μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ