Ταλαντούχος, επιβλητικός, ένας τζέντλεμαν του θεάτρου όπως λένε όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, o Δάνης Κατρανίδης έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 75 χρονών αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο.
Η κηδεία του αγαπημένου καλλιτέχνη θα γίνει αύριο στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, θαυμαστές, θα συνοδεύσουν τον Δάνη Κατρανίδη την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, στην τελευταία του κατοικία.
Η οικογένεια του σπουδαίου ηθοποιού επιθυμεί, αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
“Η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη θα γίνει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.
Αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί να ενισχυθεί το ΤΑΣΕΗ – Ταμείο Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (τηλ. 210 3815879) και το Σπίτι του Ηθοποιού (τηλ. 210 5226132)” αναφέρει σε ανάρτησή της η Μαρκέλλα Καζαμία.
Το προφίλ του μεγάλου ηθοποιού
Ο Δάνης Κατρανίδης ξεκίνησε ως ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου το 1971, όμως η καριέρα του απογειώθηκε το 1978, όταν πρωταγωνίστησε στη θρυλική παράσταση “Cabaret” της Αλίκης Βουγιουκλάκη.
Άφησε το αποτύπωμά του και στη μικρή οθόνη, με τη συμμετοχή του σε σειρές που έμειναν ανεξίτηλες, όπως ο “Μεγάλος Θυμός”, τα “Μυστικά της Εδέμ” και “Βέρα στο Δεξί” στο MEGA.
Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μίρκα Παπακωνσταντίνου και χώρισαν το 1977. Είχαν γνωριστεί στη θεατρική σχολή και η φιλία γρήγορα μετατράπηκε σε έναν δυνατό έρωτα, που εξελίχθηκε σε μία σχέση ζωής.
Παντρεύτηκε και με τη χορογράφο Ελίζα Πάλλη που τον αποχαιρετά με ένα σπαρακτικό μήνυμα.
Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω.
Το 1971 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών “Γιώργος Θεοδοσιάδης” και το διάστημα 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη ήταν η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Ίασμος” και στο Θεατρικό Εργαστήρι “Βασίλης Διαμαντόπουλος”.
Ως λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος είχε στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.
thetoc