25.2 C
Rhodes
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

“Χιλιάδες νεκρά ψάρια σε τουριστικό λιμάνι της Ελλάδας” – Τα διεθνή ΜΜΕ για τις θλιβερές εικόνες από τον Βόλο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Διεθνείς διαστάσεις έχει λάβει η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Βόλου. “Τουριστικό λιμάνι στην Ελλάδα πλημμύρισε με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια” γράφει ο Guardian.

Τις πρωτοφανείς εικόνες και την τεράστια οικολογική καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι του Βόλου το οποίο έχει κατακλυστεί από νεκρά ψάρια μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

«Τουριστικό λιμάνι στην Ελλάδα πλημμύρισε με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια» γράφει ο Guardian ο οποίος επικαλείται ρεπορτάζ του Reuters και του AFP.

 

«Τα πτώματα των ψαριών που επιπλέουν σχημάτισαν ένα ασημί στρώμα πάνω από το λιμάνι και η έντονη δυσοσμία ανησύχησε τους κατοίκους και τις αρχές, που έσπευσαν να τα συλλέξουν πριν η οσμή φτάσει στα κοντινά εστιατόρια και ξενοδοχεία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η περιοχή εκτείνεται σε χιλιόμετρα. Δεν είναι μόνο κατά μήκος της ακτής, αλλά και στο κέντρο του Παγασητικού Κόλπου», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Λιμνιός στο Reuters.

 

 

Την Τετάρτη, μηχανότρατες τράβηξαν δίχτυα για να συλλέξουν τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ξεφορτώθηκαν στο πίσω μέρος φορτηγών. Οι αρχές ανέφεραν ότι πάνω από 40 τόνοι έχουν συλλεχθεί τις τελευταίες 24 ώρες.

 

news247

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ