15.8 C
Rhodes
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Διαγράφεται η Αθηνά Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Πολάκης παίρνει τη ρεβανς

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στην διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαγραφή της κ. Λινού θεωρείται θέμα ωρών, καθώς οι 459 σελίδες που παρέδωσε την Παρασκευή στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, δεν κρίθηκαν επαρκείς.

Πρόκειται για στοιχεία σχετικά με τις απευθείας κρατικές επιχορηγήσεις που έλαβε το Ινστιτούτο “Prolepsis”, το οποίο ανήκε στην ίδια και μεταβιβάστηκε στον σύζυγό της όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της στις περσινές εθνικές εκλογές.

Τις καταγγελίες για τις επιχορηγήσεις έκανε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κατηγορούσε την ηγεσία επειδή δεν έπαιρνε θέση επί του θέματος.

“Για οποιονδήποτε βουλευτή της ΝΔ είχαμε αποκαλύψει τέτοια πράγματα, όπως αποκαλύψαμε για τη Λινού θα ζητούσαμε τη διαγραφή του. Και από την ΚΟ της ΝΔ και από μέλος του κόμματος”, είχε πει ο Π. Πολάκης στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία.

Σύμφωνα με το documentonews, το ζήτημα θα παρεπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Την Παρασκευή 184 μέλη του κόμματος (μεταξύ αυτών 10 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής) ζήτησαν από την Επιτροπή να καλέσει την Αθηνά Λινού “άμεσα και κατά προτεραιότητα”, ώστε “να εξηγήσει πειστικά εάν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες εις βάρος της”.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 34 βουλευτές έναντι 31 του ΠΑΣΟΚ.

Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Αθηνά Λινού την Τρίτη 27 Αυγούστου έστειλε εξώδικο στον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει τα όσα έχει πει κατά καιρούς, με τον πρώην αν. υπουργό Υγείας να ξεκαθαρίζει ότι δεν παίρνει ούτε λέξη πίσω.

Ειδικότερα, η Αθηνά Λινού στο εξώδικο τον κατηγορεί για ψευδείς κατηγορίες εις βάρος της, στις οποίες προέβη λόγω της αποπομπής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αθηνά Λινού ζητά από τον Παύλο Πολάκη, εντός τριών ημερών, να ανακαλέσει και να απαλείψει από το διαδίκτυο όλες τις αναφορές προς το πρόσωπό της που αφορούν στο “Ινστιτούτο Prolepsis” ενώ ενημερώνει ότι θα προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων για την “αποκατάσταση της αλήθειας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Πολάκης με αναρτήσεις του έκανε λόγο για απευθείας αναθέσεις στο Ινστιτούτο “Prolepsis”, του οποίου πρόεδρος έχει διατελέσει η κυρία Λινού.

Παύλος Πολάκης: Δεν παίρνω πίσω λέξη

Να τονισθεί ότι άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Χανίων στο εξώδικο της Αθηνάς Λινού, ο οποίος μεταξύ άλλων, σημειώνει σε ανάρτησή του: “Δεν παίρνω πίσω λέξη από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα”.

“Αυτός που πρέπει να απολογηθεί είστε εσείς και η εταιρεία σας, που συνάπτει προγραμματικές που κρύβουν απευθείας ανάθεση, που δίνετε 320.000 ευρω σε θυγατρική εταιρεία κέτερινγκ με μηδενικούς τζίρους και που μπαίνει μετά σε εκκαθάριση, που πληρώνεστε χωρις ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ απο τον επίτροπο, που δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ τα στοιχεία των σχολείων και των παιδιών που δώσατε το δεκατιανό κλπ κλπ”, αναφέρει ο Παύλος Πολάκη για την Αθηνά Λινού.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παύλος Πολάκης είχε αποκαλέσει την Αθηνά Λινού “Άτιμη και διεφθαρμένη” σε προηγούμενη ανάρτησή του.

“Είχε και το θράσος, χθες το απόγευμα, την ώρα που ήμουνα εδώ (φωτο 1) αποχαιρετώντας την Κρήτη και τα Σφακιά να με πάρει τηλέφωνο!!!! Μου είπε πως “πίστευε πως δέκα χρόνια είχαμε καλή συνεργασία”!!! Την έκοψα λέγοντας πως “δεν είχαμε συνεργασία, γνωριμία είχαμε από το πανεπιστήμιο και θεωρούσα πως είχε μια προσφορά και μια τιμιότητα παρά τις διαφωνίες μου σε κάποιες δηλώσεις της. Όμως μετά που έστησε αυτό το ψεύτικο κλάμα για να οδηγήσουν συντονισμένα στη διαγραφή μου, έψαξα τη δραστηριότητά της για να καταλάβω τι συμβαίνει και βέβαια να αμυνθώ για τη δολοφονία χαρακτήρα και είδα πως είναι ΚΑΙ ΑΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ!! Γι αυτό να μην τολμήσει να με ξαναπάρει τηλέφωνο”. ΤΕΛΟΣ ΚΛΗΣΗΣ!!” είχε γράψει ο βουλευτής Χανίων.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ