19.3 C
Rhodes
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Εφıαλτική πρόβλεψη για την Ελλάδα: Δείγμα πολύ μεγάλου σεισμού το τράνταγμα της Εύβοιας

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Nέα εφιαλτική αποκάλυψη από τις αναφορές του Ολλανδού ερευνητή, Φρανκ Χούγκερμπετς, μετά την χθεσινή (26/8) ισχυρή σεισμική δόνηση στην Εύβοια.

Με νέα ανάρτησή του στα social media εκτίμησε πως ο χθεσινός σεισμός των 4,6 Ρίχτερ στην περιοχή της Εύβοιας ενδέχεται να αποτελεί τα…προεόρτια για μεγάλη σεισμική δόνηση στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Ολλανδός ερευνητής ανέφερε: Ευρέως αισθητός σεισμός 4,6 στην Ελλάδα ακολουθεί διακύμανση που σημειώθηκε στις 23 του μηνός. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πρόδρομος για ένα ισχυρότερο κούνημα.

stigmiotypo othonis 2024 08 27 18.22.29
Screenshot

Λέκκας για το σεισμό των 4,5 ρίχτερ στην Ιστιαία: «Μπορεί να δώσει και παραπάνω η περιοχή»

«Ο σεισμός έγινε ανατολικά της Ιστιαίας στην Ψαροπούλα. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι μία περιοχή με σεισμικότητα. Θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία» είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, για τον σεισμό που έγινε αισθητός και στην Αττική το βράδυ της Δευτέρας (26/8/24).

 

«Βέβαια μπορεί να δώσει και παραπάνω η περιοχή. Είναι κοντά στο ρήγμα που καταλήγει στον Σπερχειό ποταμό και θέλει λίγη προσοχή. Είναι μια απόληξη του ρήγματος της Ανατολίας. Μίλησα και με τον δήμαρχο και δεν έχει τίποτα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο» συμπλήρωσε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Ιστιαία.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός μεγέθους 4,5 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, έγινε στις 22.53 το βράδυ της Δευτέρας (26/8/2) και είχε επίκεντρο 4 χιλιόμετρα από την Ιστιαία.

Ο σεισμός ταρακούνησε και την πρωτεύουσα ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 15,4 χιλιόμετρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ