26.3 C
Rhodes
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Για διακίνηση ναρκωτικών κατηγορούνται τρεις Αλβανοί

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Συνολικά τρία άτομα αλβανικής καταγωγής κατηγορούνται στη νέα υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης και κάνναβης, που διαλευκάνθηκε προχθές στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Πρόκειται για ένα 26χρονο, ο οποίος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 33 γραμμάρια κοκαΐνης, 411 γραμμάρια κάνναβης, 2 ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 1.175 ευρώ, έναν 31χρονο έγκλειστο σε φυλακή και έναν 25χρονο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκεκριμένους ρόλους στην υπόθεση και ειδικότερα, ο 26χρονος Αλβανός που συνελήφθη, φέρεται ως το άτομο που διακινούσε τις ποσότητες των ναρκωτικών στο νησί μας, για λογαριασμό του 31χρονου έγκλειστου συμπατριώτη του, ενώ ο 29χρονος Αλβανός φέρεται να έχει προμηθευτεί τουλάχιστον τρεις φορές ναρκωτικά από τον συλληφθέντα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους το προηγούμενο διάστημα οι αστυνομικοί της Δίωξης, οι οποίοι, προχθές λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, έστησαν «καρτέρι» στον 26χρονο Αλβανό και τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του. Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν επάνω του ένα γραμμάριο κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.
Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του, όπου και εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα ναρκωτικά.

Αναλυτικά, στην κατοχή του και στο σπίτι του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κοκαΐνη βάρους 34 γραμμάριων.
• Κάνναβη (ακατέργαστη) βάρους 411 γραμμάριων.
• 17 συσκευασίες φαρμακευτικού σκευάσματος για νόθευση της κοκαΐνης.
• 2 ζυγαριές ακριβείας.
• Το χρηματικό ποσό των 1.175 ευρώ.
• 2 κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, ο 26χρονος προέκυψε ότι διαμένει παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή, διακίνηση, αγορά και νόθευση ναρκωτικών ουσιών και σε αυτήν περιλαμβάνονται τόσο ο 31χρονος έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας μας, όσο και ο 25χρονος Αλβανός.

Με τη δικογραφία αυτή, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης – διακίνησης των ναρκωτικών.

Είναι γνωστοί
Αξίζει να σημειωθεί πως, τόσο ο 31χρονος Αλβανός που βρίσκεται στη φυλακή όσο και ο 25χρονος συμπατριώτης του είναι γνωστοί στις διωκτικές Αρχές της περιοχής μας καθώς έχουν απασχολήσει ξανά για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος εμπλέκεται στην υπόθεση που εξιχνιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2024 στη Ρόδο και αφορά 645 γραμμάρια κάνναβης και 156 γραμμάρια κοκαΐνης, που είχαν βρεθεί κρυμμένα σε χώρο πυκνής βλάστησης στην αυλή του σπιτιού ενός 41χρονου συμπατριώτη του. Στην υπόθεση αυτή, ο 41χρονος Αλβανός φέρεται να έπαιρνε μικρές ποσότητες από τα ναρκωτικά που είχε κρυμμένα σε αύλειο χώρο του σπιτιού του και να τα άφηνε κάτω από κοντινό κάδο σκουπιδιών.

Από εκεί τα παραλάμβαναν ο 31χρονος αλλοδαπός και ένας 24χρονος Έλληνας που επίσης κατηγορείται στην ίδια υπόθεση.
Σε ό,τι αφορά τον 25χρονο Αλβανό και αυτός έχει απασχολήσει για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και μάλιστα καταδικάστηκε μαζί με έναν 23χρονο συμπατριώτη του, τον Φεβρουάριο του 2024 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα από τους δύο αλλοδαπούς, συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και φυλάκιση 3 μηνών, καθώς και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 30.300 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 21 ετών, ο οποίος όμως, είχε κινήσει διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης.
Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στο νησί μας, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2022, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής.

Στην ίδια υπόθεση φέρονταν να εμπλέκονται και άλλα έξι άτομα, τα οποία ωστόσο, δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία ως προς αυτούς διαχωρίστηκε, καθώς κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, η σύλληψη των τριών Αλβανών είχε γίνει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, όταν στο πλαίσιο μεθοδικής και επισταμένης διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών, διακριβώθηκε, ότι οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τα οποία απέκρυπταν σε υπαίθριο χώρο και διαμοίραζαν με μικροσυσκευασίες σε ενδιαφερομένους χρήστες.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, πραγματοποίησαν στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, αρχικά εντόπισαν το σημείο αποθήκευσης «καβάτζα» των ναρκωτικών, τα οποία ήταν θαμμένα σε πάρκο της Ρόδου. Στη συνέχεια, προσήγαγαν τους δράστες και ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες τους.

Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
• 212,5 γραμμάρια κοκαΐνη
• 486,7 γραμμάρια κάνναβη
• 3 ζυγαριές ακριβείας
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
• 10.000 ευρώ
• 7 κινητά τηλέφωνα
• 25 φυσίγγια κρότου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ