22.8 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Ναυάγιο στη Σικελία: Πώς σώθηκε η σύζυγος του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς που αγνοείται μαζί με τη 18χρονη κόρη τους

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Τον Ιούνιο, μερικές εβδομάδες πριν ξεκινήσουν για τις μοιραίες, όπως αποδείχθηκε, διακοπές τους στη Μεσόγειο με το πολυτελέστατο superyacht τους, το Bayesian που βυθίστηκε στη Σικελία, ο Μάικ Λιντς και η σύζυγός του, Άντζελα Μπακάρες, είχαν διοργανώσει ένα γκάρντεν πάρτι στο κτήμα τους, έξω από ένα μικρό χωριό στο Γουντμπρίτζ, κοντά στο Σάφολκ της Αγγλίας.

Είχαν κάθε λόγο να γιορτάζουν καθώς ο Μάικ Λιντς, με μια προσωπική περιοσία 500 εκατομμυρίων λιρών, είχε μόλις απαλλαγεί από τις κατηγορίες για διαφθορά που τον βάρυναν στις ΗΠΑ και πλέον ήταν ανεμπόδιστος να συνεχίσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Επιπλέον, η 18χρονη κόρη τους, Χάνα, είχει ολοκληρώσει τις εξετάσεις της για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (A levels) και περίμενε τα αποτελέσματά της.

Ναυάγιο στη Σικελία: Πώς σώθηκε η σύζυγος του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς που αγνοείται μαζί με τη 18χρονη κόρη τουςΜάικ Λιντς και Άντζελα Μπακάρες

Στο γκάρντεν πάρτι είχαν προσκαλέσει φίλους και γείτονες. Ήταν μια μεγάλη γιορτή που επισφράγιζε το τέλος των προβλημάτων. Μια κάτοικος της μικρής κοινότητας όπου βρίσκεται το οικογενειακό σπίτι του Λιντς είπε στους βρετανικούς Times ότι “ο Μάικ έλειπε πολύ συχνά. Ταξίδευε πολύ για τη δουλειά του. Αλλά του άρεσε πάντα πολύ να επιστρέφει στο Πέτιστρι”, το χωριό όπου είχαν επιλέξει να ζουν με τη σύζυγό του. Μια αγαπημένη του ασχολία ήταν να φροντίζει τα κοπάδι μιας σπάνιας ράτσας αγελάδων, Red Poll, που είχε στη φάρμα του.

“Είναι τραγικό που κατάφερε να διώξει το σύννεφο από πάνω του (σ.σ. τη δικαστική περιπέτεια στις ΗΠΑ με τις κατηγορίες για διαφθορά) και μετά να συμβεί αυτό” είπε στη βρετανική εφημερίδα η γειτόνισσά του, Σούζαν Τζόουνς.

Οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να μιλήσουν με το προσωπικό του σπιτιού του Λιντς αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Πώς σώθηκε η σύζυγος του Μάικ Λιντς

Για την ώρα, αυτή που έχει μιλήσει είναι η 57χρονη σύζυγος του Μάικ Λιντς. Η Άντζελα Μπακάρες αγωνιά για την τύχη της κόρης και του συζύγου της. Αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, έχει μεταφερθεί χρησιμοποιώντας αναπηρικό αμαξίδιο σε ξενοδοχείο. Από εκεί μίλησε σε δημοσιογράφους της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Πώς σώθηκε; Όπως είπε, ξύπνησε από ένα απότομο και δυνατό τράνταγμα λίγο πριν τις 5 το πρωί. Ήταν το πρώτο σημάδι ότι η καταιγίδα είχε αρχίσει να χτυπά στο ιστιοφόρο οδηγώντας τελικά στη βύθισή του. Δεν ανησύχησε αμέσως αλλά σηκώθηκε από το κρεβάτι της για να δει τι συμβαίνει. Μετά από λίγο, είδε τζάμια να σπάνε και αυτό προκάλεσε πανικό στους επιβαίνοντες. Με εκδορές στα πόδια της που αποδίδονται στο ότι πάτησε σπασμένα γυαλιά, άρχισε για αυτήν ο εφιάλτης της προσπάθειας να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους αλλά και να σωθεί.

Για το τι επικράτησε πάνω στο ιστιοφόρο την ώρα που βυθιζόταν είναι και το γραπτό μήνυμα της Νεοζηλανδής δικηγόρου που ήταν στην παρέα του Λιντς και σώθηκε.

ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑΗ Έιλα Ρόναλντ

Η Έιλα Ρόναλντ εργάζεται στο γραφείο του Κρις Μορβίλο και συμμετείχε στην υπερασπιστική ομάδα του Μάικ Λιντς. Αμέσως μετά την αποβίβασή της στην ξηρά, έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στον πατέρα της που αποτυπώνει τον πανικό: “Υπάρχουν πολλοί νεκροί” έγραψε η 36χρονη δικηγόρος σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

Ολα έγιναν “πολύ, πολύ γρήγορα”

Όλα όμως έγιναν “πολύ, πολύ γρήγορα”. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Θαλασσίων Ερευνών και Διάσωσης, Μάθιου Σανκ, μίλησε στο BBC και εξήγησε ότι το φυσικό φαινόμενο που έπληξε το Bayesian είναι εξαιρετικά σπάνιο. “Δεν υπήρχαν πολλά που θα μπορούσε να είχαν κάνει ο καπετάνιος ή το πλήρωμα για να προειδοποιήσουν τους επιβαίνοντες. Είναι πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο”.

Ο Βρετανός ειδικός εξηγεί ότι το γεγονός ότι πρώτα έριξαν τη σωσίβια λέμβο, έπεσαν στο νερό και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτή δείχνει ότι δεν υπήρξε χρόνος για να ακολουθηθεί η διαδικασία επιβίβασης στη λέμβο όσο εκείνη ήταν πάνω στο ιστιοφόρο.

Εκτός από τον Βρετανό επιχειρηματία Μάικ Λιντς και την 18χρονη κόρη του, Χάνα, αγνοούνται ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ και η σύζυγός του, Τζούντι, ο Αμερικανός δικηγόρος Κρις Μορβίλο και η σύζυγός του, Νέδα.

ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑΟ Τζόναθαν Μπλούμερ.
ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑΟ Κρις Μορβίλο

Από τους δεκεπέντε διασωθέντες, οι εννέα είναι μέλη του πληρώματος. Ο επιβεβαιωμένος νεκρός ήταν ο σεφ του ιστιοφόρου, Ρικάρντο Τόμας.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ