20.4 C
Rhodes
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Φωτιά στην Αττική: Συγκλονίζει η εικόνα του εξαντλημένου πυροσβέστη μετά την ολονύχτια μάχη

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στη βορειοανατολική Αττική, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα που επεκτάθηκε στην Πεντέλη.

Συγκλονίζει η εικόνα πυροσβέστη στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης που εκκενώθηκε. Ξαπλωμένος ανάσκελα και έχοντας ακόμα τη μάσκα στο πρόσωπό του, προσπαθεί να ανακτήσει δυνάμεις προτού συνεχίσει το έργο του.

Δίπλα του, συνάδελφοί του ετοιμάζονται για ακόμα έναν γύρο πυρόσβεσης, κρατώντας μπουκάλια με νερό στο χέρι.

Οι εικόνες από το πρακτορείο Ευρωκίνηση

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το τεράστιο πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη βορειοανατολική Αττική και ξεπερνάει τα 30 χλμ. Η φωτιά έχει κανει στάχτη δάση και περιουσίες και έχει μπει ήδη στο Πεντελικό Όρος σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Δεκάδες είναι οι απεγκλωβισμοί από σπίτια. Όλες οι ελπίδες εναποτίθενται στα 29 εναέρια μέσα που έχουν ριχθεί στη μάχη για τον περιορισμό του πύρινου εφιάλτη. Δραματικές εκκενώσεις έγιναν τη νύχτα, στη διαρκεια της οποίας πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές έδιναν και δίνουν μάχη με τις φλόγες που ξεπερνούν σε κάποια σημεια και τα 25 μέτρα.

Μετά τα μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Με άλλο μήνυμα κλήθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος. Παράλληλα, εκκενώνονται οι οικισμοί Νταού Πεντέλης και Άγιος Σπυρίδωνας.

Σε συναγερμό έχει τεθεί ο οικισμός Ανατολή στη Νέα Μάκρη. Με μήνυμα από το 112 οι πολίτες κλήθηκαν να απομακρυνθούν, ενώ όπως φαίνεται από τις πρώτες εικόνες, οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ