16.8 C
Rhodes
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Mia le Roux: Η πρώτη κωφή γυναίκα που στέφθηκε Μις Νότια Αφρική (φώτο)

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Η 28χρονη Mia le Roux έγινε η πρώτη κωφή γυναίκα που στέφθηκε Μις Νότια Αφρική.

Στην ευχαριστήρια ομιλία της, η Le Roux δήλωσε ότι ελπίζει πως η νίκη της θα βοηθήσει όσους αισθάνονται αποκλεισμένοι από την κοινωνία να «πραγματοποιήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα, όπως ακριβώς και εγώ».

 

Είπε ακόμη ότι θέλει να βοηθήσει όσους είναι «οικονομικά αποκλεισμένοι ή έχουν διαφορετικές ικανότητες».

Την περασμένη εβδομάδα η 23χρονη φοιτήτρια νομικής Chidimma Adetshina αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό ομορφιάς μετά από ισχυρισμούς ότι η μητέρα της μπορεί να είχε κλέψει την ταυτότητα μιας Νοτιοαφρικανής.

Η κ. Adetshina γεννήθηκε στη Νότια Αφρική από Νιγηριανό πατέρα και μητέρα από την Μοζαμβίκη.

 

Είχε βρεθεί στο επίκεντρο θύελλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αρκετές εβδομάδες, με πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός υπουργού, να αμφισβητούν το δικαίωμά της να εκπροσωπήσει τη χώρα σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς.

 

Η κ. Le Roux, 28 ετών, διαγνώστηκε με βαθιά απώλεια ακοής σε ηλικία ενός έτους και διαθέτει κοχλιακό εμφύτευμα για να την βοηθά να αντιλαμβάνεται τον ήχο.

Είπε ότι χρειάστηκαν δύο χρόνια λογοθεραπείας για να μπορέσει να πει τις πρώτες της λέξεις. Μετά τη νίκη της, το μοντέλο και διευθυντής μάρκετινγκ δήλωσε: «Είμαι μια υπερήφανη νοτιοαφρικανή κωφή γυναίκα και ξέρω πώς είναι να είσαι αποκλεισμένη. Ξέρω τώρα ότι βρέθηκα σε αυτόν τον πλανήτη για να σπάσω τα όρια και το έκανα απόψε».

 

pronews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ