21.6 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Αντιμέτωπη με την ακρίβεια, την κατάσταση στην Υγεία και τα ενοίκια “φωτιά” η κυβέρνηση – Μικρό το… καλάθι της ΔΕΘ

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Η κάλυψη της δημοσκοπικής απόστασης από το 28,3% των ευρωεκλογών έως το 41% των τελευταίων εθνικών εκλογών αλλά και ένα restart ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου θα χαραχθεί ο δρόμος της κυβερνητικής θητείας, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου, αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Η επιτυχής αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, με κύριο την ακρίβεια, η υγεία αλλά και το στεγαστικό πρόβλημα με τα ενοίκια “φωτιά” έχουν μπει στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, η οποία “αναμετριέται” με τις δυσκολίες, αλλά και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Το σφυροκόπημα των τελευταίων ημερών από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, έδωσε άλλωστε μία πρόγευση της τακτικής που αναμένεται να ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μείζον αυτό θέμα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να “τρέξουν” γρήγορα οι προσλήψεις για 6.500 γιατρούς, νοσηλευτές, στελέχη του ΕΚΑΒ και διοικητικό προσωπικό, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται στους γιατρούς, οι οποίοι δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να εργαστούν για το ΕΣΥ. Παρόλαυτά είναι ειλλειμμένη απόφαση να αλλάξει ο τρόπος προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, με πιο γρήγορες διαδικασίες, ώστε οι επιτυχόντες να “καθίσουν” γρήγορα στις θέσεις τους.

Συνέχιση των ελέγχων στην αγορά

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας παραμένει ένας υψηλός στόχος για το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς γνωρίζει καλά ότι οι όποιες αυξήσεις στα εισοδήματα δεν πιάνουν…τόπο με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να παραμένει υψηλός, αλλά και τα τιμολόγια του ρεύματος να παίρνουν την ανιούσα. Οι έλεγχοι από την ΔΗΜΕΑ αναμένεται να ενταθούν, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να έχει ήδη προαναγγείλει την περαιτέρω στελέχωση της υπηρεσίας, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στο στεγαστικό, πρόβλημα το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το δημογραφικό ζήτημα της χώρας, αναζητείται ήδη από την Ευρωπαική Ένωση ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 2 δις ευρώ- έχει ήδη προαναγγελθεί από τον Κ. Μητσοτάκη-προκειμένου να στηριχθούν ζευγάρια ηλικίας 39 έως 50 ετών, ενώ ενισχύεται και το πρόγραμμα βρεφονηπιακών σταθμών. “Αν δεν βγουν περισσότερα σπίτια στην αγορά δεν θα πέσουν οι τιμές” λένε παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι συνδέουν άμεσα το θέμα του στεγαστικού με την δημιουργία οικογένειας.

Ελαφρύ το φετινό καλάθι στη ΔΕΘ

Αν διαβάσει κανείς πίσω αλλά και …μπροστά από τις γραμμές όσων λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί δεν θα επιτρέψουν πολλές παροχές, παρά μόνο στοχευμένες. Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου έχουν ήδη μπει οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, χωρίς να αποκλείονται θεσμικές παρεμβάσεις και σε άλλες ομάδες, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι δυσαρεστήθηκαν από το νέο φορολογικό, και δεν αποκλείεται να δουν κάποιες αλλαγές στα ήδη ψηφισθέντα μέτρα.

 

newsbomb

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ