22.7 C
Rhodes
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Η στιγμή που συλλαμβάνεται η υπάλληλος του ΕΦΚΑ – Λίγο αφότου είχε λάβει τη μίζα για το επίδομα αναπηρίας [βίντεο]

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Το φως της δημοσιότητας είδε το βίντεο από τη σύλληψη της υπαλλήλου του ΕΦΚΑ που κατηγορείται για δωροληψία. Η 49χρονη συνελήφθη προχθές στην Αθήνα λίγο αφότου είχε λάβει “μίζα” 2.000 ευρώ προκειμένου να βγάλει ένα επίδομα αναπηρίας.

Η κατηγορούμενη είχε ζητήσει από μία 56χρονη, της οποίας η μητέρα είχε κάνει αίτηση για επίδομα αναπηρίας, 4.000 ευρώ. Όταν η γυναίκα της είπε ότι δεν μπορεί να δώσει αυτό το ποσό, τότε η υπάλληλος του ΕΦΚΑ της πρότεινε να δώσει τα λεφτά σε δύο δόσεις.

Η 56χρονη συμφώνησε, έχοντας ενημερώσει ωστόσο τις Αρχές, με αποτέλεσμα η πρώτη δόση των 2.000 ευρώ να είναι προσημειωμένη. Το ραντεβού έγινε προχθές στο κέντρο της Αθήνας και λίγο αφότου η επίορκη υπάλληλος πήρε τα χρήματα, συνελήφθη.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, στο πλάνο εμφανίζονται δύο μαύρα αυτοκίνητα. Το ένα είναι του θύματος και το άλλο της 49χρονης υπαλλήλου. Όταν γίνεται η συναλλαγή και βγαίνει από το όχημα η 56χρονη αφού έχει δώσει τις 2.000 ευρώ, εμφανίζονται αστυνομικοί από τέσσερα σημεία. Το αυτοκίνητο της κατηγορουμένης το κλείνει ένα “ταξί” της αστυνομίας και έρχονται κάποιοι ακόμη από τις γωνίες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες.

Η 49χρονη συλλαμβάνεται και την επιβιβάζουν σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που προσεγγίζει το σημείο.

 

 

Σύμφωνα με την καταγγελία της 56χρονης, η υπάλληλος του ΕΦΚΑ της ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που δεν της δώσει τη μίζα δεν θα πάρει η μητέρα της το επίδομα, ενώ στο κόλπο ήταν και ο σύζυγος της 49χρονης, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα που έγινε στο σπίτι της 49χρονης βρέθηκαν 61.530 ευρώ και από την ανάλυση των τηλεφωνικών συνομιλιών προέκυψε ότι είχε ύποπτες επικοινωνίες με άλλη υπάλληλο του ΕΦΚΑ, με την οποία συνεννοούνταν προκειμένου να τοποθετούν στις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές, γιατρούς της επιλογής τους.

Η υπάλληλος του ΕΦΚΑ θα δικαστεί στις 10 Αυγούστου, ενώ ταυτόχρονα διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν κακουργήματα που αφορούν στη συγκρότηση των ιατρικών επιτροπών.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ